Foto: F64
Latvijas kamaniņu braucēja Anda Upīte svētdien izcīnīja sesto vietu Altenbergas trasē notikušajā Pasaules kausa sezonas noslēdzošajā posmā junioriem.

Upīte divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 26,188 sekundēm, uzvaru guvušajai vācietei Jesikai Tībelai zaudējot 0,569 sekundes.

Pēc pirmā brauciena Upīte bija vien 11. vietā, bet otrajā startā viņa uzrādīja trešo labāko rezultātu, kas ļāva pakāpties piecas pozīcijas augstāk.

Tikmēr Elīna Vītola palika devītā, no uzvarētājas atpaliekot par 0,718 sekundēm, bet Sigita Bērziņa otrajā braucienā krita, bet finišu sasniedza, paliekot noslēdzošajā 21. vietā starp rezultātu guvušajām sportistēm.

Svētdien tika aizvadītas arī komandu stafetes sacensības, kurās Latvijas juniori, startējot Upītei, jauniešu vecuma braucējam Lūkasam Krastam, kā arī Gunāram Bergam un Ralfam Vanzovičam divniekos, palika pēdējā desmitajā vietā. Krasts un Upīte savos braucienos bija lēnākie, bet latviešu divnieks uzrādīja septīto rezultātu.

Latvijas kvartets uzvaru guvušajai Vācijas komandai zaudēja 4,342 sekundes.

Vēstīts, ka sestdien Krasts ieņēma desmito vietu jauniešu sacensībās.

Krasts divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 26,533 sekundēm, uzvarētājam Jevgēņijam Lobejevam no Krievijas zaudējot 1,160 sekundes.

Tikmēr 12. vietā ierindojās Gints Bērziņš, kurš komandas biedram zaudēja 0,126. Sacensībās piedalījās 28 jaunie braucēji.

Tāpat sestdien junioru konkurencē uz starta izgāja divi Latvijas divnieki, tomēr ar augstiem rezultātiem neizcēlās - Gunārs Bergs un Ralfs Vanzovičs samierinājās ar 12. vietu starp 14 finišējušajām ekipāžām, bet Mārtiņš Bots un Roberts Plūme pēc pirmā brauciena bija devītie, tomēr otrajā piedzīvoja kritienu.

Aizvadītajā nedēļā Siguldā notika pasaules čempionāts junioriem, kurā jauno censoņu konkurencē triumfēja Kristers Aparjods, bet Altenbergā viņš nestartēja, jo ar Latvijas pieaugušo izlasi šonedēļ jau trenējās olimpiskajā Phjončhanas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!