Foto: Publicitātes foto

Gados jaunā Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne šosezon ir pārliecinājusies, ka spēj sacensībās cīnīties par pirmo desmitnieku, pēc veiksmīgā Pasaules kausa posma olimpiskajā trasē Dienvidkorejā olimpiskajā Phjončhanas trasē sacīja sportiste.

Zirne pagājušajā nedēļā Phjončhanā, kur nākamgad notiks olimpiskās spēles, individuālajās sacensībās izcīnīja septīto vietu, kas ir viņas karjeras augstākais sasniegums, bet stafetē viņa ar komandas biedriem izcīnīja bronzu, tiekot pie pirmās godalgas karjerā.

"Phjončhanā gāja ļoti labi. Man ļoti patika - pavadījām tur divas nedēļas. Tā bija pavisam cita vide. Ļoti interesanti, ne tikai apkārtne, bet arī cilvēki. Visiem kamaniņu braucējiem trasē bija vietas, kas sagādāja problēmas. Piemēram, devītā virāža, ko bija grūti izbraukt. Treniņu mums bija daudz, bet ne pietiekoši, lai trase sanāktu labi visos braucienos. Man pašai tā arī bija - vienu reizi izbraucu labi, bet pēc tam nākamo vairs nē," stāstīja Zirne.

"Daudzi sportisti sūdzējās par devīto virāžu, kas ir bīstama, jo bija daudz kritienu. Kamaniņu braucēji prasīja, lai šo vietu pārtaisa, taču organizatori teica, ka līdz olimpiskajām spēlēm to nemainīšot. Tomēr redzēsim, kā būs. Stipri šaubos, vai šī vieta paliks neizmainīta. Vēl šajā trasē Pasaules kausa posmu aizvadīs skeletonisti un bobslejisti, un pēc tam, iespējams, sekos kādas izmaiņas," optimistiski noskaņota bija Zirne.

Pašlaik 21 gadu vecajai Zirnei pati Dienvidkorejas trase patika, lai gan braucienos viņai bijušas kļūdas. Trase esot gara, bet pietiekami ātra.

"Protams, bija prieks par pirmo medaļu, kas iegūta Pasaules kausa posmos, taču jāturpina strādāt," izteicās Zirne. "Braucot uz Dienvidkoreju, neviens nezināja, kā būs. Man patika, jo treniņos viss bija labi, bet par rezultātiem sacensībās nedomāju. Jutu, ka varu nobraukt labi un uz to arī koncentrējos."

Zirne atklāja, ka Dienvidkorejas posma organizatoriem savās pirmajās Pasaules kausa sacensībās bija daži misēkļi, taču kopumā viņi labi tikuši galā, bijuši arī diezgan daudz brīvprātīgo. Daudz kas gan vēl esot izmēģinājuma stadijā.

Šonedēļ Pasaules kausa izcīņa noslēgsies ar pēdējo posmu Vācijas trasē Altenbergā, kur Latvijas kamaniņu braucēji ieradās jau pirmdien.

"Jākoncentrējas uz labiem braucieniem. Varētu būt interesantas sacensības - šonedēļ šeit ir ļoti silts, līst lietus. Daudz kas būs atkarīgs no izlozes un starta numuriem," pauda Zirne.

Ar savu līdz šim parādīto sniegumu šajā sezonā Zirne ir gana apmierināta.

"Protams, bija sacensības, kur gribējās labāk un nesanāca paveikt visu. Tomēr sezonu kopumā vērtēju pozitīvu, jo atklāju un iemācījos daudz ko jaunu. Sportiskā ziņā esmu augusi, turklāt pārliecinājos, ka varu cīnīties par pirmo desmitnieku. Tā ir laba motivācija turpināt strādāt. Pie visām nepilnībām turpināsim darbu, lai pēc tam būtu vēl labāk," izteicās Zirne.

Zirne ar šosezon izcīnītiem 289 punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā pašlaik ieņem 13.vietu, kamēr Latvijas izlases līdere Elīza Cauce ar 360 punktiem ir 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!