Foto: F64

Latvijas kamaniņu braucējs Kristaps Mauriņš piektdien izcīnīja 20. vietu ASV trasē Leikplesidā notiekošajā Pasaules kausa jaunās sezonas otrajā posmā vieninieku sacensībās.

Šajā posmā dubultuzvaru svinēja amerikāņi. Pirmo vietu izcīnīja Kriss Mezdzers, kurš tuvāko sekotāju savu tautieti Takeru Vestu apsteidza par 0,033 sekundēm. Pie bronzas tika austrietis Volfgangs Kindls, kurš arī pirmajā posmā kāpa uz goda pjedestāla, bet šajā posmā bija par 0,040 sekundēm lēnāks nekā uzvarētājs.

Tikmēr Mauriņš, kurš pēc pirmā brauciena ieņēma 18. vietu, pieļāva vairākas kļūdas, kas lika nokrist par divām pozīcijām un posma noslēgumā ieņemt 20. vietu, no sacensību uzvarētāja atpaliekot par 1,371 sekundēm.

Savukārt Inārs Kivlenieks, kurš pirmajā braucienā bija tikai 30. ātrākais, otro mēģinājumu veica daudz veiksmīgāk, līdz ar to spējot pakāpties par četrām vietām un sacensības noslēgt 26.pozīcijā, par 2,613 sekundēm esot lēnāks nekā Mezdzers.

Pirmajā braucienā ātrākais bija pazīstamais vācietis Fēlikss Lohs, taču otrajā viņš pieļāva lielu kļūdu, līdz ar to sacensības noslēdza vien sestajā vietā.

Kopā pirmo braucienu veica 32 sportisti, bet otrajā bija par vienu sportistu mazāk, jo Artūrs Dārznieks, kurš pirmajā braucienā palika 26. vietā, tika diskvalificēts, līdz ar to otro braucienu neveica.

Zīmīgi, ka pirmajā posmā pēc pirmā brauciena Lohs tika diskvalificēts, turklāt tāds pats liktenis piemeklēja arī Mauriņu.

Kā zināms, par sacensību uzvarētāju sezonas pirmajā posmā kļuva Itālijas kamaniņu braucējs Dominiks Fišnallers, kurš šajā posmā ieņēma vien 12. pozīciju.

Jau vēstīts, ka pirms tam piektdien trīskārtējie olimpiskie medaļnieki Andris un Juris Šici izcīnīja trešo vietu šajā trasē divnieku sacensībās. Tikmēr 15. vietu izcīnīja otrs Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Turpinājumā sestdien notiks dāmu un komandu stafetes sacīkstes. Vienīgā Latvijas sportiste šajā posmā ir Elīza Cauce.

Kā zināms, pirms nedēļas Austrijas trasē Īglsā notika šīs sezonas pirmais Pasaules kausa posms, kur Latvijas komanda izcīnīja sudrabu stafetes sacensībās, bet individuāli vislabāk klājās Šiciem, kuriem piektā vieta.

Šis un vēl divi posmi šomēnes notiks Ziemeļamerikā. Savukārt pēc tam kamaniņu sportisti atgriezīsies Eiropā, lai janvāra sākumā aizvadītu sacensības Siguldas trasē.

Tikmēr pasaules čempionāts 30. un 31. janvārī risināsies Kēnigsē.

Pēc sekmīgajām Soču olimpiskajām spēlēm, kurās Latvija guva divas godalgas, šī gada sākumā Siguldā notikušajā pasaules čempionātā mājinieki iztika bez augstām vietām, labāko rezultātu sasniedzot Šiciem, kuri guva sesto vietu. Nedaudz gan Latvijas sportisti reabilitējās sezonas izskaņā aizvadītajā Eiropas čempionātā, kurā Šici izcīnīja trešo vietu, Kivlenieks noslēdza pirmo piecinieku, bet izlase tika pie bronzas komandu stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!