Foto: AP/Scanpix
Vienam no Latvijas labākajiem kamaniņu braucējiem Kristapam Mauriņam pēc pāris neveiksmīgām sacensībām sezonas sākumā pazudusi pārliecība, ko atgūt tā arī nav izdevies, atzina sportists.

Mauriņš šo Pasaules kausa sezonu aizvadīja neveiksmīgi, tikai reizi iekļūstot labāko divdesmitniekā, bet pagājušajā nedēļā viņš smagā kritienā guva papēža kaula šķembainu lūzumu, tāpēc šosezon vairs trasē neatgriezīsies, izlaižot arī Siguldā gaidāmo pasaules čempionātu.

"Šķiet, ka pēc pāris neveiksmīgajām sacensībām sezonas sākumā pazuda pārliecība par varēšanu labi nobraukt. Tā arī neizdevās šo pārliecību atgūt un tas sāka vilkties līdzi no mačiem uz mačiem," atzina sportists. "Fiziski jutos ļoti labi, un to arī apliecināja starta laiki mačos. Tomēr tagad būs daudz laika, lai visu pārdomātu un saprastu, kāpēc bija tā un ne citādāk."

Kaut Soču olimpiskajās spēlēs Latvijas kamaniņu braucēji izcīnīja divas medaļas, vairākiem sportistiem šī sezona izvērtusies neveiksmīga, un īpaši to par tādu var nosaukt vīru komandas sportistiem - sekmīgākais ir Inārs Kivlenieks, kurš pašlaik Pasaules kausa kopvērtējumā ieņem 23.vietu. Savukārt Mauriņš vien sezonas septītajā posmā iekļuva labāko divdesmitniekā, kad guva 20.vietu sacensībās Oberhofā, bet kopējā ieskaitē tagad atrodams 30.pozīcijā.

"Vasarā aizvadīju tiešām labu treniņprocesu, un uz sezonas sākumu nebiju ne pa gramu sliktāks kā olimpiskās sezonas sākumā. Morāli gan varbūt bija neliels atslābums, un varbūt tas arī mazliet patraucēja tam, lai sezona izvērstos veiksmīgāka," secināja sportists.

Kā zināms, pasaules kamaniņu sportā sezonas galvenās sacensības 14. un 15.februārī gaidāmas tieši Siguldā.

"Savās mājās gaidāmā pasaules čempionāta dēļ fiziskās sagatavošanas ziņā nekas netika mainīts, arī trenējāmies tāpat kā pirms olimpiskās sezonas. Vienīgi, kad sākās ledus sezona, centāmies aizvadīt pēc iespējas vairāk braucienu Siguldā," stāstīja Mauriņš. "Gan Ziemassvētku pārtraukumā, gan brīvajā nedēļā pēc Pasaules kausa posma Kēnigzē īpaši trenējāmies stafetei - izlases treneris Kaspars Dumpis izveidoja 3-4 komandas, un aizvadījām trīs stafetes braucienus treniņā. Galvenā uzmanība tika pievērsta precīzai izejai no apļa, lai finiša taisnē atrastos trases vidū un varētu uzsist pa klapi."

Iepriekš Latvijas sportisti izteikušies, ka viņiem Siguldas trasē nebūs lielas priekšrocības, jo pretēji citām valstīm šoreiz mājinieki pirms lielajām sacensībām neslēdz savu trasi un uz to var brīvi braukt trenēties arī citu valstu pārstāvji. Tam piekrīt arī Mauriņš.

"Mums kā mājiniekiem nebūs tik lielu priekšrocību kā, piemēram, krieviem bija Sočos vai vāciešiem būtu, ja čempionāts notiktu kādā no četrām viņu trasēm, jo Siguldā trenējušies šosezon ir daudzi. Tomēr negribētos teikt arī tā, ka priekšrocību latviešiem nebūs vispār," pauda sportists.

Pašlaik 23 gadus vecais Mauriņš pērnā gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja 21.vietu, bet Pasaules kausa kopvērtējumā viņš iepriekšējā sezonā ierindojās 19.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!