Foto: F64
Labs Pasaules kausa jaunās sezonas sākums izdevies Latvijas kamaniņu braucējiem Artūram Dārzniekam un Elīzai Caucei (bijusi Tīruma), kuri Nāciju kausa sacensībās iekļuva starp medaļniekiem.

Pasaules kausa pirmajā posmā, kas risinās Austrijā, Insbrukas trasē, atlases sacensībās jeb Nāciju kausā vīriešiem Dārznieks izcīnīja trešo vietu un kvalificējās pamatsacensībām. Viņa laiks bija 50,843 sekundes, bet uzvarētājs krievs Romāns Repilovs bija par -,161 sekundi ātrāks.

Otrs Latvijas pārstāvis Kristaps Mauriņš ieņēma 14. vietu (51,173 sekundes; +0,491 sekunde) un arī kvalificējās Pasaules kausa sacensībām.

Tikmēr sieviešu sacensībās Nāciju kausā Cauce arī bija trešā, nodrošinot dalību Pasaules kausa posmā. Viņas laiks bija 40,396 sekundes, un uzvarētājai amerikānietei Samerai Britčerai Latvijas sportiste zaudēja 0,105 sekundes.

"Bija tīri labi," savu braucieno komentē Elīza. "Mazas kļūdas bija, bet tas nav neizlabojamas. Rīt tās izlabošu un domāju, ka pamatsacensībās viss būs kārtībā."

Savukārt divnieku sacensībās Nāciju kausā Kristens Putins/ Kārlis Krišs Matuzels bija sestie, arī kvalificējoties pamatsacensībām. Viņu laiks bija 40,161 sekunde, bet uzvarētāji amerikāņi Džastins Krūsons/ Endrū Šerks bija par 0,157 sekundēm ātrāki.

"Izjūtas ir visnotaļ labas," pēc finiša atzina Kristens Putins. "Konkurenti ir spēcīgi un rezultāti ļoti blīvi. Šodien, beidzot, esam savā sacensību fiziskajā kondīcijā. Iepriekšējās dienās bijām vēl stīvi no svara zāles treniņiem. Šodienas braucien sanāca pieklājīgs. Bija nelielas kļūdas trases vidus daļā un pirmspēdējā virāžā. Pie tehnikas vēl jāpiestrādā."

"Esmu apmierināts ar šodienas rezultātiem. Pamatuzdevums izpildīts - visi latvieši kvalificējas pamatsacensībām"! saka izlases vecākais treneris Kaspars Dumpis, komentējot Latvijas startu Nāciju kausā.

Tādējādi Pasaules kausa posmā sestdien un svētdien startēs visi Latvijas sportisti, kas devušies uz sacensībām Insbrukā. Dalību Pasaules kausa posmā pēc FIL reitinga pirms tam sev jau bija nodrošinājuši Inārs Kivlenieks, kā arī divnieki Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Latvijas komandā pirmajā posmā vēl nav Ullas Zirnes un Rika Kristena Rozīša, kuri varētu startēt citos posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!