Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēji brāļi Juris un Andris Šici svētdien Oberhofas trasē, Vācijā, notiekošajā Pasaules kausa posmā divnieku sacensībās pēc pirmā brauciena ieņem desmito vietu, kas ir labākais rezultāts starp trīs Latvijas ekipāžām.

Latvijas duets trasi veica 41,536 sekundēs, brauciena līderiem mājiniekiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Ārltam zaudējot 0,843 sekundes.

Arī otrā ir Vācijas ekipāža - Toni Egerts un Saša Benekens līderiem zaudē 0,359 sekundes, kamēr trešo vietu ieņem Peters Pencs un Georgs Fišlers no Austrijas, kuri bija vēl par sekundes desmitdaļu lēnāki.

Pārējie divi Latvijas dueti startēja neveiksmīgi - Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels braucienā ierindojās 17.vietā, līderiem zaudējot 1,393 sekundes, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš rupji kļūdījās trases vidusdaļā, piedzīvoja kritienu, tomēr noturējās uz kamanas un tika līdz finišam, taču no līderiem atpalika par 9,365 sekundēm un ieņēma pēdējo - 20.vietu. Kā zināms, Gudramovičs/Kalniņš pirms nedēļas Pasaules kausa posmā Siguldā bija otrie.

Otrais brauciens sāksies plkst.13.20 pēc Latvijas laika. Pēc divnieku sacensībām svētdien risināsies arī Sprinta kauss.

Kā zināms, tad sestdien vīriešu sacensībās Inārs Kivlenieks izcīnīja augsto - ceturto vietu, zaudējot tikai trim mājiniekiem, bet pārējie trīs Latvijas sportisti Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš palika viens aiz otra, ierindojoties attiecīgi 18., 19. un 20.pozīcijā. Par uzvarētāju kļuva iepriekšējo četru gadu Pasaules kausa ieguvējs Fēlikss Lohs.

Līdz šim šosezon Kivlenieks pirmajā desmitniekā sacensības nebija spējis noslēgt un no Latvijas vīru braucējiem vienīgais to bija paveicis Rozītis, kurš pirms nedēļas Siguldas trasē bija desmitais.

Savukārt sieviešu sacensībās Elīza Cauce ieņēma septīto vietu, kas viņai bija trešais labākais rezultāts šajā sezonā, jo pirms nedēļas Siguldas posmā viņa izcīnīja ceturto vietu, bet sezonas sākuma daļā bija sestā sacensībās Leikpleisidā. Vēl viena latviete Ulla Zirne palika 20.vietā, bet uzvaru sacensībās svinēja Tatjana Hifnere no Vācijas.

Kā vēstīts, piektdien notikušajā Nāciju kausā vīriem pamatsacensībām kvalificējās Mauriņš un Dārznieks, bet jau pirms tam vīru konkurencē to bija paveicis Kivlenieks un Rozītis. Savukārt dāmām Nāciju kausu pārvarēja Ulla Zirne, kurai pamatsacensībās pievienosies Elīza Cauce.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Pasaules kausa posms notika Siguldas trasē. Latvijas kamaniņu braucēji ieguva otro vietu komandu stafetē, saglabājot līderpozīciju kopvērtējumā.

Savukārt divnieku sacensībās otro vietu ieguva Gudramovičs un Kalniņš, uz goda pjedestāla kāpjot pirmoreiz karjerā. Tāpat ceturtajā pozīcijā ierindojās Cauce, Šicu divnieks, bet vīriešiem no Latvijas braucējiem ar desmito vietu labākais bija Rozītis.

Turpinājumā janvāra beigās Kēnigsē trasē Vācijā risināsies pasaules čempionāts, bet sezonas pēdējie trīs Pasaules kausa posmi risināsies Sočos, Altenbergā un Vinterbergā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!