Foto: F64
Latvijas jauno kamaniņu braucēju ekipāžai Kristenam Putinam un Imantam Marcinkēvičam patlaban ir liels robs fiziskajā sagatavotībā, jo vasarā viņiem bija nepieciešams strādāt un pelnīt naudu.

Kā zināms, pašlaik Siguldā notiek Pasaules kausa izcīņas sestais posms kamaniņu sportā, kurā sestdien Putins un Marcinkēvičs izcīnīja astoto vietu, pirmo reizi karjerā Pasaules kausa posmos tika labāko desmitniekā.

"Galvenais, ka bija stabili braucieni. Ļoti labs atspēriena punkts pasaules čempionātam," pēc sacensībām izteicās Putins. "Siguldas trase nav uztaisīta pārāk viegla, jo bija daudz kritienu. Mums bija priekšrocība, ka tā ir mūsu mājas trase, tāpēc varbūt varējām nobraukt labāk."

Kā savu sezonas galveno mērķi ekipāža izvirzījusi zeltu pasaules čempionāta U-23 ieskaitē, tomēr tur viņiem ļoti nopietnu konkurenci sastādīs austrieši Tomass Šteiss un Lorencs Kollers.

"Protams, nebūs viegli, jo austriešu divnieks ir ļoti ātrs, bet mērķiem jābūt ļoti augstiem un ambicioziem," teica Putins.

Iepriekšējo sezonu Putins aizvadīja ekipāžā ar Kārli Krišu Matuzelu, bet pirms šīs sezonas viņš atjaunoja sadarbību ar Marcinkēviču.

"Tā sanāca, ka ar iepriekšējo pārinieku mums vajadzēja šķirties, un Imants bija tas, kuru zemapziņā visu laiku prasījās atpakaļ uz kamanām. Viņu jau iepriekš zināju. Fiziskā sagatavotība viņam nebija tāda, kā iepriekš, taču veselība bija ļoti spēcīga, jo viņš ir dzimis kā ļoti atlētisks sportists," teica Putins. "Aizbraukt uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm ir mūsu sapnis, bet mums tas ir praktiski nereāli, jo brāļi Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ir augstākās raudzes divnieki. Ja gribam tikt uz Olimpiādi, mums kāds no viņiem jāapsteidz."

"Esam jauni un mums vēl jāmācās, turklāt vēl neesam tik ātri. Reālāk ir Pekina 2022. gadā," Putins izteicās par nākotnes cerībām. "Potenciāls mums ir ļoti liels, jo pašlaik ir milzīgs fiziskais robs - pa vasaru vajadzēja strādāt un pelnīt naudu, nebija nekādu sponsoru. Šis mūsu rezultāts ir balstīts uz entuziasmu un to, ka mīlam kamaniņu sportu. Tas atstāj milzīgu robu, jo pēdējo piecu gadu laikā pašlaik esmu savā sliktākajā fiziskajā sagatavotībā. Ceru, ka nākamvasar varēsim strādāt profesionāli, tomēr šis jautājums ir jāuzdod vadībai. Trenējamies un esam ļoti motivēti."

"Esam braukuši šeit ļoti daudz, bet es neteiktu, kam tieši šeit mums klātos vislabāk. Arī citās trasēs gāja labi, tomēr šoreiz Siguldā nobraucām abus braucienus personīgo rekordu līmenī," piebilda Marcinkēvičs. "Mājās braukt vienmēr ir kā atskaite, jo uz sacensībām nāk ģimene un draugi, tāpēc ir jāparāda labākie braucieni. Papildus stresiņš ir, bet esam iemācījušies noskaņoties, un viens otru jūtam."

"Manuprāt, šī sezona, kad pirmo reizi braucam kopā, ir ļoti izdevusies. Jāturpina uz priekšu, jo galvenās sacensības būs pasaules čempionāts. Tas arī būs sezonas atskaites punkts," teica sportists. "Ar Kristenu kopā braucām jau junioru vecumā, tāpēc nevajadzēja ilgu savstarpējās saprašanās laiku, kaut 2-3 sezonas nebiju startējis. Biju pametis kamaniņu sportu, bet ar laiku sapratu, ka tomēr pēc tā ilgojos. Paldies federācijas prezidentam un Kristenam, ka ļāva atkal sasēsties kopā. Šobrīd ir fantastiskas sajūtas. Pa šo laiku, kamēr biju prom, strādāju visādos darbos, bet neko ievērības cienīgu nedarīju."

Svētdien Gudramovičam/Kalniņam, Putinam/Marcinkēvičam, kā arī Elīzai Caucei un Ullai Zirnei nāksies vēlreiz doties trasē, lai piedalītos Sprinta kausā, kurā startēs 15 ātrākie pamatsacensību sportisti.

Vēstīts, ka Gudramovičs un Kalniņš otro gadu pēc kārtas Siguldā notiekošā Pasaules kausa etapā ieņēma otro vietu, bet Šicu ekipāža palika bez augsta rezultāta, turklāt Andris Šics guva pleca traumu.

Sacensībās dāmām Cauce ieņēma 11. vietu, Zirne bija 12. pozīcijā, bet Kendija Aparjode ieņēma 17. vietu.

"Pirmajā braucienā trases vidusdaļā sanāca pieļaut daudz kļūdiņu, bet labi bija tas, ka neuztaisīju tās vēl lielākas. Otrajā braucienā centos visu izlabot. Lai arī kaut kas no tā izdevās, bija tomēr pāris vietas, kur varēja būt labāk," teica Zirne. "Kopumā esmu apmierināta. Ir liels prieks startēt mājās. Šeit ir ļoti laba atmosfēra, un man patīk, kā ir noorganizētas sacensības."

"Skatoties pēc treniņiem, biju izvirzījusi mērķi iekļūt labāko desmitniekā. Ar labiem braucieniem tas noteikti būtu izdevies. Prieks, ka izdevās iekļūt Sprinta kausā, kur tiek 15 ātrākās braucējas. Tā būs kā vēl viena iespēja sevi pierādīt," pauda atlēte. "Treniņos man gāja labi, biju trasi piebraukusi. Savukārt piektdien Nāciju kausā jutu izmaiņas. Iepriekš bija ļoti auksti laika apstākļi, bet palika siltāks. Trase ir ļoti laba un ātra, bet slidena - grūtāka nekā treniņos. Turklāt Sigulda vienmēr visiem bijusi viena no grūtākajām trasēm."

"Pasaules čempionātā ceru demonstrēt ļoti labu sniegumu un izlikt no sevis maksimumu. Noteikti jāiekļūst desmitniekā. Līdz šim Pasaules kausā man augstākā vieta bijusi astotā, un tas ir tas, ko gribu uzlabot," ambiciozi mērķi ir sportistei. "Sezonas sākums man bija ļoti labs, arī pati labi jutos. Pirmais etaps bija ļoti labs, bet pēc tam bija savstarpējā kvalifikācija par to, kurš brauks uz Ziemeļameriku. Tobrīd arī ļoti labi jutos, bet pēc tam dažas sacensības vairs nebija tik labas. Kopumā ir labi un tagad arī jūtos tā, ka sezonas atlikušajā daļā visam jābūt labi."

Pasaules kausa etaps noslēgsies svētdien, kad tiks sadalīti uzreiz pieci medaļu komplekti - notiks pamatsacensības vīriem, kam sekos Sprinta kauss, kurā brauks pa 15 labākajiem vīru sportistiem, dāmām un divniekiem, bet noslēgumā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Pēc šī posma pasaules labākajiem sportistiem būs viena brīva nedēļa, bet janvāra beigās Īglsas trasē Austrijā notiks pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!