Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latviešu kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis piektdien Lillehammeras trasē Norvēģijā Nāciju kausa izcīņā, kas vienlaikus ir atlase Pasaules kausa izcīņas 7.posma pamatsacensībām, izcīnīja otro vietu, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Vīru konkurencē Latviju Nāciju kausā pārstāvēja Inārs Kivlenieks un Riks Kristens Rozītis. Par vietu PK pamatsacensībās cīnīsies arī Ulla Zirne. Elīza Tīruma un divvietīgās ekipāžas Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Andris Šics/Juris Šics pamatsacensībās iekļuva automātiski, jo startē spēcīgāko sportistu grupā.

Ātrākais Nāciju kausā no latviešu puišiem bija Riks Kristens Rozītis. Viņš finišēja pēc 49,483 sekundēm, tādejādi izcīnot otro vietu sacensībās. Inārs Kivlenieks, kurš finišēja pēc 49,732 sekundēm, ierindojās devītajā pozīcijā. Rozītis uzvarētājam piekāpās par nieka 0,014 sekundi, bet Kivlenieks – 0,263 sekundēm.

Sacensības turpināja 18 dāmas, kuru vidū arī Ulla Zirne. Viņa braucienu veica 48,318 sekundēs un sacensību uzvarētājai Tatjana Ivanovai piekāpās par 0,585 sekundēm.

Līdz ar to sestdien, kad sāksies Pasaules kausa izcīņas 7.posma pamatsacesnībās no Latvijas tajās startēs divi vīri – Riks Kristens Rozītis un Inārs Kivlenieks, divas dāmas- Elīza Tīruma un Ulla Zirne, kā arī abas divvietīgās ekipāžās - Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Andris Šics/Juris Šics.

Sacensību pirmajā dienā uz starta izies dāmas un divnieki, bet vīri spēkiem mērosies svētdien. Sacensību nobeigumā būs vērojama komandu stafete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!