Foto: LETA
Latvijas kamaniņu divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Gunārs Bergs/Ralfs Vanzovičs svētdien Siguldā izcīnīja attiecīgi sesto un septīto vietu pasaules junioru čempionātā.

Par uzvarētājiem kļuva Vācijas jaunie sportisti Hanss Oslamunders un Pauls Konstantīns Gubics, kuri sudraba medaļniekus krievus Vsevolodu Kaškinu un Konstantīnu Koršunovu apsteidza par 0,240 sekundēm.

Savukārt bronzas godalgas vēl vienam Krievijas divniekam Grigorijam Voloskovam un Mihailam Dementjevam, kuri no uzvarētājiem atpalika par 0,893 sekundēm.

Bots un Plūme pēc pirmā brauciena ieņēma septīto vietu, taču itāļu ekipāža, kuri bija ceturtie, trases vidusdaļā krita, un Latvijas divnieks pacēlās uz sesto pozīciju, uzvarētājiem divu braucienu summā zaudējot 1,222 sekundes. Savukārt Bergs un Vanzovičs aizvadīja lielisku otro braucienu un summā bija septītie, čempioniem zaudējot 1,468 sekundes.

Sacensībās startēja 19 divnieku ekipāžas.

Plkst. 12.30 sāksies komandu stafete.

Jau ziņots, ka sacensību pirmajā dienā Kristers Aparjods kļuva par pasaules junioru čempionu, bet Gints Bērziņš ieņēma 15. vietu, kamēr divas pozīcijas zemāk ierindojās Edgars Karnītis. Tikmēr Konstantīns Buglaks otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Savukārt meiteņu sacensībās labāko rezultātu sasniedza Anda Upīte, kura izcīnīja septīto vietu. Tikmēr Elīna Vītola ierindojās 11. pozīcijā, Sigita Bērziņā ieņēma 14. vietu, bet uzreiz aiz viņas bija Zelma Bite.

Šī ir otrā reize atjaunotās Latvijas laikā, kad tiek izcīnīta zelta medaļa pasaules junioru čempionātā. 1998. gadā turpat Siguldas trasē pirmais bija Mārtiņš Rubenis, kurš pašreiz ir Latvijas junioru izlases treneris.

Pasaules čempionāts junioriem Siguldā notiek trešo reizi. Savulaik 1993. gadā par čempioniem divnieku sacensībās kļuva Andris Neparts un Sandris Bērziņš, bet bronzas medaļas ieguva Klāvs Vasks un Sandris Livzenieks. Otro reizi šīs sacensības Latvijas trasē tika aizvadītas 1998. gadā, kad junioru konkurencē triumfēja Mārtiņš Rubenis, bet komandu stafetē Latvijas juniori ieguva sudraba godalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!