Foto: LETA

Gaidāmās sezonas Pasaules kausa (PK) izcīņas Latvijas posmā kamaniņu sportā atkal notiks sacensības jaunākajā un aizraujošajā sprinta disciplīnā, paziņojusi Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL).

Līdz ar to Latvijas posmā, kas būs 2017./2018. gada Pasaules kausa izcīņas noslēdzošās sacensības un pēdējās pirms 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm, godalgas tiks sadalītas visās piecās disciplīnās, ieskaitot četras olimpiskās – sieviešu, vīriešu, divnieku sacensībās un komandu stafetē.

Sākotnēji sprinta disciplīna iekļauta trijos nākamās sezonas Pasaules kausa posmos – Kalgari, Leikplesidā un Lillekammerē.

Sprints ir jaunākā kamaniņu sporta disciplīna; tajā sacenšas visas trīs grupas – sievietes, vīrieši un divnieku ekipāžas. Rezultāts sprintā tiek skaitīts nevis no starta brīža, bet no tālāka punkta trasē un sacensību uzvarētājus nosaka pēc viena brauciena.

Olimpisko sacensību programmā sprinta disciplīna vēl nav iekļauta, bet šogad tā pirmo reizi debitēja pasaules čempionātā. Par pirmajiem pasaules čempioniem kamaniņu sporta sprintā kļuva austrietis Volfgangs Kindls, amerikāniete Ērina Hemlina un vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Ārtls.

No Latvijas sportistiem pasaules čempionātā sprintā labāko rezultātu uzrādīja brāļi Andris un Juris Šici, kuri ierindojās septītajā vietā, Riks Kristers Rozītis vīriešu konkurencē ieņēma 8. vietu, Ulla Zirne - 10., bet Elīza Cauce 13. vietu dāmu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!