Siguldā, 15.oktobrī no pulksten 10:00 norisināsies "Prezidenta kauss 2016" sacensības kamaniņu
sporta starta rāvienos, kas tradicionāli vēsta par kamaniņnieku sezonas sākumu.

Kā informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija, starta rāviens viens no kamaniņu sporta elementiem, bez kura, sasniegt augstu rezultātu trasē, sportistiem ir sarežģīti. Pateicoties lieliskajai Siguldas starta estakādei, jau astoto gadu kamaniņu sportisti sacensību sezonu iesāk ar "Prezidenta kausu".

Vairākas sezonas, vīriešu konkurencē par labāko rezultātu, notiek sīva cīņa starp Kristapu Mauriņu un Ināru Kivlenieku. Sieviešu konkurencē Elīzai Caucei un Ullai Zirnei, konkurenci solās sastādīt arī Kendija Aparjode, kura pirmo sezonu startēs Latvijas pieaugušo izlases sastāvā. Arī divnieku konkurencē būs redzami jauni dalībnieki- pieredzējušajiem brāļiem Šiciem un Oskaram Gudramovičam/ Pēterim Kalniņam izaicinājumu sola jaunā ekipāža Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs. Kopā sacensībām pieteikušies 77 dalībnieki - vīriešu, junioru un jauniešu kategorijā 33 dalībnieki; sieviešu , junioru un jauniešu meiteņu kategorijā 31 dalībniece; 8 divvietīgās ekipāžas. Sacensībās katrs sportists startēs divos starta rāvienos, kuru laiks tiks summēts ar vienu starta reakcijas laiku. Starta reakcijas laiks ir ļoti būtisks komandu stafetes sacensībās.

Sacensību programma:

10:00Starta rāvieni- Vīrieši, Juniori, Jaunieši "A", Jaunieši "B", Jaunieši "C"
11:00Starta rāvieni – Sievietes, Juniores, Jaunietes "A", Jaunietes "B", Jaunietes "C"
12:00Starta rāvieni – Divvietīgās ekipāžas , Divvietīgās ekipāžas ( Juniori, Jaunieši)
12:30Apbalvošana

Nākamnedēļ sportisti turpinās treniņus Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē, bet jau novembra sākumā komanda dosies uz starptautiskajām treniņnometnēm Vācijā un Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!