Foto: AP/Scanpix/LETA
Krievijas kamaniņu sporta izlase olimpiskajām sacensībām Phjončhanas bobsleja un skeletona trasē gatavo speciāli šai trasei pielāgotas kamanas, ziņo vietējie mediji.

"Mēs gatavojam kamanas, kas īpaši pielāgotas tieši Phjončhanas trasei," aģentūra TASS citē Krievijas kamaniņu sporta izlases galveno treneri Albertu Demčenko. "Tām būs nedaudz mainīta slieču konfigurācija, jo olimpiskā trase ir īpatnēja un prasa lielāku stabilitāti. Jā, tā nav tik ātra, kā citas trases, tāpēc kamanām jābrauc stabili. Tieši pie šīm izmaiņām šobrīd strādājam un turpināsim līdz olimpiādei."

"Kādreiz mēs ar vienām un tām pašām kamanām braucām vai desmit gadus, bet pēdējo gadu laikā, pateicoties Sporta ministrijai un mūsu federācijas vadībai, situācija ir kardināli mainījusies," piebilst treneris. "Sportisti katru sezonu sāk ar jaunu inventāru un uz olimpiskajām spēlēm būs izgatavotas papildus kamanas."

Olimpiskās sacensības kamaniņu sportā sāksies nākamajā dienā pēc atklāšanas ceremonijas, 10. februārī, bet pirmās medaļas tiks sadalītas 11. februārī, kad vīriešu vieninieki aizvadīs trešo un ceturto braucienu. 13. februārī medaļu ieguvējas noskaidros sievietes, 14. februārī – divnieku ekipāžas, bet 15. februārī notiks komandu stafetes sacensības.

Olimpiskajās kamaniņu sporta sacensībās piedalīsies arī Latvijas sportisti, paredzams, ka visās disciplīnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!