Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pazīstamā Krievijas kamaniņu braucēja, tagadēja Krievijas komandas trenera Alberta Demčenko (attēlā) brālis savulaik vietējās sacensībās ar nesportiskām metodēm centies ietekmēt savu konkurentu rezultātus, Krievijas žurnālistiem pastāstījis viens no sportistiem Semjons Pavļičenko.

2015. gada pasaules čempions un vairākkārtējs Pasaules kausa posmu uzvarētājs Pavļičenko sarunā ar izdevumu "championat.ru" nekautrējās atklāti runāt Demčenko darbības metodēm. Sportists notiekošajā komandā vaino arī Krievijas kamaniņu sporta federācijas vadību, kas ir pārāk draudzīga pret Demčenko.

2016. gada Krievijas čempionātā Demčenko vēl startēja kā sportists, lai gan bija pievērsies trenera darbam. Toreiz uzvaru svinēja Pavļičenko, bet Demčenko bija otrais. Arī pēc pirmā brauciena līderis bija Pavļičenko, līdz ar to tieši pirms viņa startējis Demčenko.

"Pēc finiša man uz telefonu atsūtīja video: Alberta brālis pirms mana starta trasē starp pirmo un otro virāžu izber kaut kādu pulveri. To fiksējušas video novērošanas kameras. Trases darbinieki devās turp un ar rokām savāca izbērto. Es nobraucu lēnāk par Demčenko, bet uzvarēju summā. Rakstījām vēstuli uz sporta ministriju, bet tur to visu "noklusināja"," saka Pavļičenko.

Tāpat 26 gadus vecais sportists, kurš nav startējis olimpiskajās spēlēs, nekautrējās runāt par Demčenko darba metodēm, kas nav sportistus stimulējošas.

"Jūs, kropļi, neko nemākiet! Atcerieties, ka sportisti ir darba materiāls, ko jebkurā brīdī var nomainīt," – Pavļičenko citē treniņos piekopto Demčenko leksiku.

"Demčenko uzvedas nepiedienīgi. Atnāk uz darbnīcu un vēro, kā gatavojam kamanas. Sēž, dzer tēju un burtiski apd... visus. Īpaši jau jaunos, kuri neatļaujas iebilst," stāsta sportists, kurš par to sūdzējies arī federācijas vadītājai Natālijai Gartai. "Viņa atbildēja, ka visu saprot, bet viss palicis kā iepriekš. Viņa ir ļoti pielaidīga Demčenko un viņa uzvedībai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!