Foto: F64
Lai līdzjutēji laicīgi varētu plānot doties atbalstīt Latvijas kamaniņu braucējus pasaules čempionātā, kas notiks Siguldā, sacensību rīkotāji ir publiskojuši sacīkšu dienas kārtību.

45.FIL pasaules čempionāta un U-23 Pasaules čempionāta kamaniņu sportā svinīgā atklāšana notiks piektdien, 13. februārī, pl. 18 Siguldā, dzelzceļa stacijas laukumā pie "Laimas" pulksteņa, bet sacensību programma sāksies agrāk tajā pašā dienā - no pl. 9.30 Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē notiks priekšsacīkstes.

Sestdien, 14.februārī, sacensību diena sāksies pl. 10.10 ar pirmo braucienu divnieku ekipāžām, kurās startēs arī vairāki Latvijas sportisti, ieskaitot brāļus Šicus. Otrais brauciens paredzēts pl. 11.30.

Sestdien sacensības aizvadīs un pabeigs sievietes - viņām pirmā brauciena starts paredzēts pl. 12.30, otrā - pl. 14.00. Pasaules čempionāta medaļu ieguvējus suminās apbalvošanas ceremonijā pl. 18. pilsētā.

Svētdien, 15. februārī, sacensības atkal sāksies pl. 10.10 ar vīriešu startu, bet noslēgsies ar komandu stafeti pl. 14.

Čempionāta rīkotāji braucienu starplaikos sola muzikālus priekšnesumus, kuros uzstāsies "Musiqq" un Gacho, bet kaunākiem skatītājiem - rīta izklaides ar pasaku tēliem, piedzīvojumiem, pārsteigumiem "Fanu teltī", bet sportiskas aktivitātes būs starta estakādē.

Ieeja trasē uz sacensībām - bez maksas.

Pasaules čempionāts kamaniņu sportā ir 2014/2015.gada sezonas atbildīgākās un nozīmīgākās sacensības kamaniņu sportā. Tiek plānots, ka čempionātā piedalīsies sportisti no 30 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!