Foto: Publicitātes foto
Siguldā notiekošā Pasaules kausa otrā posma sacensībās kamaniņu sportā jauniešiem piektdien no Latvijas komandas labāko rezultātu sasniedza Lūkass Krasts, kurš A vecuma grupā izcīnīja 7.vietu, bet tajā pašā grupā meitenēm 10.vietu ieguva Anda Upīte, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Krasts sacensību uzvarētājam Paulam Heideram no Vācijas zaudēja 1,055 sekundes. No pārējiem latviešiem Edgars Karnītis bija 14.vietā (+1,759), Roberts Plūme ieņēma 21.vietu (+2,519), Tomass Leimanis sacensības noslēdza 31.vietā (+3,744) un Rinalds Dailide finišēja 38.vietā (+10,589).

Savukārt meiteņu konkurencē desmito vietu izcīnījusī Upīte uzvarētājai Kristinai Šamovai zaudēja 1,577.sekundes. No citām latvietēm Elīna Žurzdiņa ieņēma 11.vietu (+1,600), Elīna Vītola –12.vietu (+1,805), savukārt Arina Cicjura (+2,650) un Sigita Bērziņa (+6,747) ierindojās attiecīgi 19. un 30.vietā.

Latvijas jauniešu divnieku ekipāža Mārtiņš Bots/ Konstantīns Buglaks divu braucienu kopsummā ierindojās 11.vietā 15 ekipāžu konkurencē. Pēc pirmā brauciena latviešu divnieku ekipāža ieņēma 8.vietu, taču otrais brauciens neizdevās tik veiksmīgāks.

Par uzvarētājiem kļuba Andrejs Šanders/Semjons Mikovs no Krievijas, kuriem latvieši zaudēja 3,004 sekundes.

Latvijas junioru izlases galvenais treneris Aivars Kalniņš vērtējot jauno sportistu startu teic: "Savā līmenī sacensībās nostartēja Lūkass Krasts. Pārējie komandas puiši netika galā ar atbildības slogu, startējot mājās. Savā mājas trasē tomēr vajadzēja nobraukt labāk. Ar meitenēm kā ar bitēm, neko nevar zināt. Visām meitenēm startā vajadzēja pastrādāt labāk. Žēl, ka Sigita Bērziņa kļūdījās otrajā braucienā.Puišu divnieks tikai mēnesi ir braucis kopā, un šīs bija pirmās lielās sacensības. Jaunie sportisti tikai sāk krāt sacensību pieredzi un stress līdz ar to bija liels."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!