Foto: Publicitātes foto
Latvijas kamaniņu sporta izlase Kalgari trasē Kanādā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas posma pamatsacensībās startēs pilnā sastāvā, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Naktī uz piektdienu notikušajās Nāciju kausa sacensībās Latvijas izlase startēja tikai vīru konkurencē. Starp 19 atlētiem, kuri cīnījās par vietu pamatsacensībās, trīs bija no Latvijas - Kristaps Mauriņš, Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis.

Šajā Nāciju kausā labāko rezultātu no Latvijas sportistiem uzrādīja Artūrs Dārznieks, kurš finišēja pēc 45,540 sekundēm tādejādi izcīnot 11.vietu. Divas pozīcijas zemāk – 13.vieta Rikam Kristenam Rozītim, bet Kristaps Mauriņš finiša līniju šķērsojot pēc 46,290 sekundēm ieņēma 15.vietu.

Inārs Kivlenieks, Elīza Cauce un abas divvietīgās ekipāžas, kuras devās uz ASV un Kanādā paredzētajiem posmiem - Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, startējot spēcīgāko sportistu grupā, Pasaules kausa izcīņas 4.posma pamatsacensībām kvalificējās automātiski.

Naktī uz sestdienu ar 21 divvietīgo ekipāžu startu sāksies Pasaules kausa izcīņas 4.posma pamatsacensības. Pēc divvietīgo ekipāžu starta cīņa sāksies dāmu konkurencē, kur starp 24 atlētēm būs arī mūsu Elīza Cauce.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!