Foto: AP/Scanpix
Latvijas vīriešu kamaniņu braucēji sestdien izcīnīja pieticīgas vietas Kalgari trasē Kanādā notikušajās Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensībās, kurās slikto laikapstākļu dēļ rezultātu noteikšanai vērā tika ņemts tikai sportistu sniegums otrajā braucienā.

Inārs Kivlenieks pirmajā braucienā ieņēma 17.vietu, bet Kristaps Mauriņš ierindojās vien 31.pozīcijā 32 sportistu konkurencē, tomēr vēlāk sacensību rīkotāji pieņēma lēmumu šī brauciena rezultātus anulēt, jo laikapstākļi bijuši tik slikti un mainīgi, ka negodīgi ietekmējuši sportistu sniegumu trasē.

Līdz ar to rezultāti tika noteikti tikai pēc laikiem otrajā braucienā, kurā latvieši startēja līdzīgi nesekmīgi - Kivlenieks un Mauriņš sekoja viens aiz otra attiecīgi 27. un 28.pozīcijā.

Kivlenieks braucienu veica 47,051 sekundē, par 0,905 sekundēm zaudējot pārsteidzošu uzvaru izcīnījušajam kanādietim Semam Ednijam. Savukārt Mauriņš braucienā finišēja pēc 47,171 sekundes, uzvarētājam piekāpjoties par 1,025 sekundēm.

Ednijs, kurš guvis savas karjeras skaļāko panākumu un bija ātrākais arī atceltajā pirmajā braucienā, par 0,109 sekundi apsteidza iepriekšējo trīs sezonu kopvērtējuma uzvarētāju Fēliksu Lohu no Vācijas, bet trešais 0,117 sekundes nopakaļus bija mazpazīstamais amerikānis Kriss Mezdzers. Arī viņš guvis savas karjeras lielāko panākumu.

Pirms šī posma Kivlenieks kopvērtējumā ieņēma 20.vietu, bet Mauriņš sekoja divas pozīcijas zemāk. Tā līderis ir Lohs.

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika paredzēts risināties sezonas otrajām sprinta kausa sacensībām, kurās arī tiek izcīnīti Pasaules kausa kopvērtējuma punkti. Tajās no latviešiem varēs piedalīties vienīgi Andris un Juris Šici.

Kā ziņots, piektdien trīskārtējie olimpiskie medaļnieki Andris un Juris Šici izcīnīja ceturto vietu divnieku sacensībās. Ceturtajā vietā Šici ierindojušies otrajā posmā pēc kārtas.

Piektdien tika aizvadītas arī sieviešu sacensības, kurās latviete Elīza Tīruma ierindojās 16.vietā.

Kā ziņots, ceturtdien Nāciju kausā, kas ir kā Pasaules kausa kvalifikācija, Latvijai vajadzēja piedalīties vien vīru ieskaitē, kur uzvaru ar rezultātu 45,545 sekundes izcīnīja mājinieks Ednijs. Kivlenieks viņam zaudēja 0,322 sekundes, ieņemot sesto vietu, bet Mauriņš, atpaliekot par 0,826 sekundēm, ierindojās 14.pozīcijā un kvalificējās pamatsacensībām.

Šis ir pēdējais Pasaules kausa posms šogad, bet pēc gadu mijas gaidāmi vēl seši posmi. Savukārt šīs sezonas svarīgākās sacensības būs pasaules čempionāts, kas 14. un 15.februārī notiks Siguldā.

Šīgada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Elīza Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Riks Kristens Rozītis. Iespējams, ka divkārtējais olimpiskais medaļnieks Rubenis sezonas gaitā pievienosies Latvijas izlasei, tomēr pagaidām vēl nav zināms kādā statusā.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!