Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu sporta stafetes komanda Elīza Cauce, Artūrs Dārznieks un Andris un Juris Šici piektdien Eiropas čempionātā Kēnigzē trasē izcīnīja bronzas medaļas.

Latvijas komanda trasē devās ar 11. starta numuru, trīs etapos sasniedzot rezultātu 2:43,986 minūtes, kas bija par 1,638 sekundēm lēnāk nekā līderiem no Vācijas. Latvieši aiz sevis tobrīd atstāja Itāliju, kas bija par 0,361 sekundi lēnāki.

Nākamie trasē devās austrieši, tomēr viņi bija ātrāki par Latvijas komandu, sasniedzot laiku 2:43,617 minūtes. Pēcāk Latviju no goda pjedestāla Pasaules kausa ieskaitē nobīdīja ASV, kas ierindojās otrajā vietā (+0,881), bet Eiropas čempionāta ieskaitē latvieši joprojām bija trešie.

Krievijas izlase bija vienīgā, kas Eiropas čempionātā varēja Latviju nobīdīt uz ceturto vietu, un šī komanda devās trasē nākamā. Krievi piedzīvoja lielu pamatīgu neveiksmi, kad Semjons Pavļičenko piedzīvoja kritienu un nesasniedza finišu, paliekot bez rezultāta.

Par sacensību uzvarētājiem gan Eiropas čempionāta, gan Pasaules kausa vērtējumā kļuva Vācijas valstsvienība, kuras rezultāts bija 2:42,348 minūtes. Pasaules kausa ieskaitē Latvijas izlase palika piektajā vietā, jo, ASV izlase izcīnīja otro vietu, bet Kanāda – ceturto. Bronzas medaļas Pasaules kausā pienācās Austrijas komandai.

Latvijas kamaniņu braucēji Eiropas čempionātā bronzas medaļas ieguva ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!