Foto: F64
Latvijas sportiste Elīza Cauce svētdien piedzīvoja kritienu olimpiskajā trasē Sočos notikušā Pasaules kausa izcīņas septītā posma stafetes sacensībās, komandai paliekot bez rezultāta.

Cauce komandā startēja kā pirmā un brauca pēc laba rezultāta, tomēr finišu viņai neizdevās sasniegt.

Turpinājumā komandā bija plānots braukt Rikam Kristenam Rozītim, kā arī brāļu Andra un Jura Šicu divnieku ekipāžai.

Uzvaru sacensībās izcīnīja Krievija, kas dramatiskā cīņā vien par piecām sekundes tūkstošdaļām apsteidza Vāciju. Krievija startēja salīdzinoši agri, bet turpinājumā trases kvalitāte pasliktinājās un ledus pirms pārējām vadošajām ekipāžām palika daudz lēnāks.

Tiesa, ja dāmu konkurencē Vācija ievērojami atpalika no Krievijas, Cauce līdz kritienam savā braucienā mājiniecēm bija daudz tuvāk.

Tikmēr trešo vietu svētdien guva Austrija, kas uzvarētājām zaudēja 1,383 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 331 punktu pārņēmusi Vācija, kurai ar 270 punktiem seko šoreiz ceturto vietu guvusī ASV, bet Latvija ar 255 punktiem atkritusi uz trešo pozīciju.

Kā zināms, sezonas pirmajās trijās stafetes sacensībās Pasaules kausa ieskaitē Latvija allaž guva otro vietu, kas pirms Soču posma deva līderpozīciju kopvērtējumā.

Kā ziņots, pirms tam svētdien vīru sacensībās Inārs Kivlenieks sestdien izcīnīja 12.vietu, bet Rozītis palika 18.pozīcijā. Savukārt sesto uzvaru pēc kārtas guva titulētais vācietis Fēlikss Lohs.

Pirms tam sestdien dāmu un divnieku sacensībās tika piedzīvoti vairāki kritieni. Dāmām Cauce ieguva sesto vietu, Ulla Zirne ieņēma 17.vietu, bet uzvaru izcīnīja mājiniece Tatjana Ivanova. Kritienu pirmajā braucienā piedzīvoja titulētā vāciete Tatjana Hifnere, bet otrajā braucienā krita arī viņas tautiete Dajana Eitbergere, kura pēc pirmā brauciena bija otrajā pozīcijā.

Savukārt divnieku sacensībās brāļi Šici piedzīvoja kritienu otrajā braucienā un ieņēma 13.vietu 13 finišējušo sportistu konkurencē. Savukārt otra Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš piedzīvoja kritienu jau pirmajā braucienā, otro braucienu nemaz neveicot.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Kēnigsē trasē Vācijā notikušajā pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī brāļi Šici izcīnīja sudraba medaļas komandu stafetē. Vēl Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Pasaules kausa kalendārā šosezon vēl gaidāmi divi posmi, kas risināsies Vācijas trasēs Altenbergā un Vinterbergā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!