Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas kamaniņu braucēji svētdien izcīnīja septīto vietu Altenbergas trasē Vācijā notikušajā pasaules čempionātā stafetes sacensībās.

Maija Tīruma, Inārs Kivlenieks, kā arī divnieks Andris un Juris Šici distanci veica divās minūtēs un 23,293 sekundēs, par 1,290 sekundēm atpaliekot no uzvaru izcīnījušās Vācijas komandas.

Vāciešu sastāvā startēja Tatjana Hifnere, Fēlikss Lohs, kā arī Tonijs Egerts un Saša Benekens. Viņi par nieka 0,089 sekundēm apsteidza Krievijas sportistus. Ar šo panākumu Krievija tika pie trešās sudraba godalgas čempionātā.

Savukārt trešo vietu stafetē izcīnīja Kanāda, kas uzvarētājiem zaudēja 0,401 sekundi.

Šis pasaules čempionāts kļuva par pirmo, kurā stafetes sacensības oficiāli bija Olimpiskajā statusā. Disciplīna pirmoreiz tiks aizvadīta 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs.

Pasaules kausā šobrīd stafetes ieskaites kopvērtējumā Latvijas komanda ar 259 punktiem atrodas sestajā vietā, bet pārliecinošu līderpozīciju ar 470 punktiem ieņem Vācija un jau garantējusi panākumu sezonas noslēgumā.

Pasaules kausa sezona nākamajā nedēļas nogalē turpināsies Siguldas trasē, bet vēl pēc nedēļas pēdējais posms tiks aizvadīts Paramonovo trasē Krievijā.

Jau vēstīts, ka piektdien notikušajās pasaules čempionāta divnieku ekipāžu sacensībās Andris un Juris Šici izcīnīja devīto vietu, bet uzreiz aiz viņiem sekoja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Savukārt pēc pirmā brauciena 19.vietā ierindojās un otrajam braucienam nekvalificējās Andrejs Bērze un Uldis Logins, kurus no iespējas piedalīties izšķirošajā braucienā šķīra tikai 0,003 sekundes.

Zīmīgi, ka Šici pēdējās divās svarīgākajās sacensībās bija spējuši tikt pie medaļām - viņi izcīnīja sudraba godalgu 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs un bronzu pagājušā gada pasaules čempionātā.

Sestdien vīriešiem 16.vietu ieņēma Inārs Kivlenieks, Mārtiņš Rubenis ierindojās 19.pozīcijā, bet jaunais Kristaps Mauriņš pirmajā braucienā ierindojās 29.pozīcijā un otrajam braucienam nekvalificējās.

Savukārt svētdien notikušajās sacensībās sievietēm Maija Tīruma ierindojās 15.pozīcijā, bet Elīza Tīruma piedzīvoja kritienu un finišu sasniedza pēdējā, 25.vietā, nepiedaloties otrajā nobraucienā.

Šis Latvijas sportistiem bija 15.pasaules čempionāts pēc neatkarības atjaunošanas, un vairākas reizes izcīnītas arī medaļas. 2003.gadā Siguldā notikušajā pasaules čempionātā Rubenis izcīnīja otro vietu, bet gadu vēlāk viņš ierindojās trešajā vietā. Savukārt Šici pagājušā gada pasaules čempionātā tika pie bronzas medaļām.

Savukārt vēl trīs reizes Latvijas sportisti godalgas saņēmuši kā komanda - 2003.gadā Siguldā sudraba medaļas (Anna Orlova, Mārtiņš Rubenis, Zigmārs Berkolds/Sandris Bērziņš) un 2008.gadā Oberhofā (Maija Tīruma, Guntis Rēķis, Šics/Šics) bronzu komandu sacensībās, bet 2009.gadā Leikplesidā (M.Tīruma, Rēķis, Šics/Šics) bronzas godalgas jau tika izcīnītas oficiālās stafetes sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!