Foto: F64
Latvijas kamaniņu komanda svētdien izcīnīja bronzas godalgu olimpiskajā Soču trasē Krievijā notikušajā Pasaules kausa izcīņas noslēdzošā, devītā, posma, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts, stafetes sacensībās.

Par Eiropas čempioniem tika kronēta Vācija, kuras sastāvā startēja Dajana Eitbergere un Fēlikss Lohs, kā arī divnieks Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts. Viņi par 0,060 sekundēm apsteidza sudraba medaļas ieguvējus mājiniekus krievus, kamēr Latvija ar Elīzu Tīrumu un Ināru Kivlenieku, kā arī divnieku Andri un Juri Šicu no uzvarētājiem atpalika par 0,307 sekundēm.

Vācijas komanda līdz ar to uzvarējusi visās sešās šosezon notikušajās stafetes sacensībās.

Kopumā sacensībās piedalījās septiņas komandas, bet finišēt spēja sešas.

Kā ziņots, Andris un Juris Šics sestdien izcīnīja trešo vietu divnieku sacensībās, bet otra Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ierindojās 13.vietā. Savukārt sacensībās dāmām Elīza Tīruma izcīnīja devīto vietu, bet Ulla Zirna ieņēma 15.pozīcīju.

Savukārt svētdien notikušajās vīriešu sacensībās Inārs Kivlenieks bija piektais, bet 17. un 18.vietā ierindojās Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis. Eiropas čempionāta ieskaitē Dārznieks un Rozītis bija divas pozīcijas augstāk.

Šici Eiropas čempionāta godalgas ieguva piekto reizi karjerā, kā arī sezonu noslēdza Pasaules kausa kopvērtējuma trešajā pozīcijā.

Kā zināms, savās mājās notikušajā pasaules čempionātā Latvijas sportisti startēja neveiksmīgi, augstāko rezultātu sasniedzot Šiciem, kuri guva sesto vietu. Tomēr daudz labākus rezultātus sportisti sasniedza pirms nedēļas notikušajā posmā Altenbergā, kur Šici kāpa uz goda pjedestāla gan komandu sacensībās, gan jaunieviestajās Sprinta kausa sacensībās, bet Inārs Kivlenieks guva attiecīgi piekto un trešo vietu.

Pagājušā gada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Elīza Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdza vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Riks Kristens Rozītis.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!