Foto: F64
Latvijas kamaniņu sporta izlase galvenā trenera Kaspara Dumpja vadībā pirmdien, 25. aprīlī, uzsāka gatavošanos 2016./2017. gada sezonai, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Fiziskās sagatavotības treniņus sportisti aizvadīs trīs grupās. Divvietīgā ekipāža Andris Šics/Juris Šics un Kristaps Mauriņš strādās ar treneri Jāni Liepu, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš trenēsies kopā ar junioru izlasi, kuru sezonai gatavos treneri Aivars Kalniņš un Zintis Šaicāns. Savukārt trīs dāmas - Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, kā arī atlēti Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis un Kristena Putina divvietīgā ekipāža savu fizisko spēju slieksni cels, strādājot pie izlases vecākā trenera Kaspara Dumpja.

Fiziskās sagatavotības treniņi sevī ietvers ne tikai darbu svaru zālē un stadionā, bet arī airēšanas treniņus.

"Airēšana ar abiem airiem reizē ir visvairāk pielīdzināma tieši startam. Ar airēšanas palīdzību nostiprināsim ne tikai muguras, plecu muskulutūru, bet tas būs arī kardiotreniņš", stāstīja Dumpis.

Treneris Jānis Liepa, runājot par vasaras darbu, uzsver: ''Treniņu procesā galvenais akcents tiks likts uz veiksmīgu startu pasaules čempionātā Īglsā, kā arī uz tehnikas pielāgošanu Korejas trasei. Tāpat akcents tiks likts uz spēka izturības pilnveidošanu, lai vislabākais maksimālais starta rāviens būtu uz pasaules čempionātu, nevis oktobra beigās. Vēl tiks pilnveidota to muskuļu darbības sasprindzinājuma un atbrīvošanas koordinācija, kuri tiek izmantoti nobrauciena laikā ar kamanām.''

Augusta beigās tiks aizvadīti fiziskās sagatavotības kontroltreniņi, lai noskaidrotu attīstības dinamiku salīdzinājumā ar citiem gadiem.

Kopā izlases atlēti sanāks katra mēneša pēdējā nedēļā, kad Siguldas bobsleja un kamaniņu sporta trasē tiks aizvadīti braukšanas treniņi ar vasaras kamanām. Treniņu grafiks paredz, ka braukšana pa trasi notiks pirmdienās, trešdienās un piektdienās.

Izlases vecākais treneris Kaspars Dumpis, runājot par braukšanu ar vasaras kamanām uzsver, ka tā ir nepieciešama, jo starpsezonā ir pārāk liela pauze un ķermenis sāk zaudēt braukšanas izjūtas. Jānis Liepa piekrīt Dumpja sacītajam, vien piebilstot, ka vasaras braukšana trasē ir vajadzīga, lai saprastu jaunās kamanas izgatavoto detaļu atbilstību sportistu ķermeņa prasībām, un, lai pēc tam šīs detaļas varētu pilnveidot.

Vasaras beigās komanda, paralēli jau esošajiem treniņiem, plāno uzsākt darbu pie starta rāvieniem. Lai pēc iespējas vairāk pietuvinātos reālajiem ziemas apstākļiem. Treniņu procesā tiks izmantota Siguldas bobsleja un kamaniņu sporta trases starta estekāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!