Foto: LETA
Latvijas kamaniņu braucēji vasarā un rudenī ieguldījuši lielu darbu sagatavošanās posmā, tāpēc Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) vadība ar cerībām uz labiem un stabiliem rezultātiem raugās uz jauno sezonu.

Pirmdien norisinājās Latvijas Kamaniņu sporta federācijas rīkotā preses konference, kurā vadība iepazīstināja ar izlases gatavību un plāniem jaunajai 2016. gada sezonai. Tāpat LKSF noslēgusi sadarbības līgumu ar ''Inchcape BM Auto'', kas izlases vajadzībām nodeva četras BMW automašīnas.

LKSF prezidents Atis Strenga stāstīja, ka vasarā veikts ļoti liels darbs un viņš cer, ka ieguldītais darbs dos rezultātus. "Šobrīd Latvijā mums ir pieejami visi Latvijā labākie treneri un mehāniķi, kā arī prieks ir par Mārtiņa Rubeņa atgriešanos Latvijas izlasē. Ar šo treneru sastāvu mēs noteikti izdarīsim lielas lietas. Vēl priecē, ka vīru konkurencē ir ļoti labs braucēju sastāvs, kāds sen nav bijis. Uz trim olimpiskajām vietām kandidē četru braucēji," stāstīja Strenga.

Tikmēr Latvijas izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis atklāja, ka šogad sportistiem ir jauna tehnika, taču par tās varējumu varēs spriest tikai pēc pirmajām sacensībām.

"Vasara mums pagājuši ļoti saspringti, bija maz laika atpūtai. Pirmais iespaids ir tāds, ka mēs visu darām pareizi un rezultāti neizpaliks. Bijām izbraukuši ārpus Latvijas, lai pārbaudītu tehniku Vinterbergas un Altenbergas trasēs," stāstīja Dumpis. "Pirmie iespaidi ir tādi, ka jaunā tehnika nav sliktāka. Galvenais, to tagad izmēģināt sacensībās, jo tikai tas būs objektīvs atskaites punkts. Nākošnedēļ sākas sacensības Īglsā. Komanda ir pilnā sastāvā un skatīsimies kā mums veiksies."

Šogad Pasaules kausa posms Siguldā notiks no 9. līdz 10.janvārim. "Sacensībās Siguldā šogad man ir klusa cerība revanšēties par pagājušā gada rezultātiem," sacīja Dumpis.

Šogad Siguldas trases pilnveidošanai piešķirti 300 000 eiro, un iegūtie līdzekļi tiks tērēti, lai izveidotu jauniešu sacensībām paredzēto startu.

"Valsts ir iedevusi naudu Siguldas trasei, lai izveidotu jauniešu startu. Līdz ar to nākamgad pasaules junioru čempionātā šī trase būs vēl labāk sagatavota, sacīja Strenga.

"Siguldas trases jauniešu starta izbūve ir papildus drošības pasākums. Šogad jauniešu starta izbūve ir ieteikuma formā, bet nākamgad tas jau būs obligāts nosacījums. Tādēļ ir prieks, ka Latvija uz to ir reaģējusi, lai pēc apņēmīgas rekonstrukcijas turpinātu pilnveidot trasi, piebilda Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) viceprezidents Einars Fogelis.

Tāpat Fogelis pastāstīja par gaidāmās sezonas jaunumiem: "Šogad pasaules čempionātā, kas notiks Kēnigszē trasē Vācijā, klāt nākusi viena jauna disciplīna – sprinta sacensības, kas iepriekš notika Pasaules kausā. Būs viena sacensību diena, trīs medaļu komplekti. Sprinta kauss dos papildus atraktivitāti, papildus iespējas piesaistīt televīzijas raidlaiku un atbalstītāju loku. Tāpat notiks 2018.gada olimpisko spēļu trases izpēte, un jau šobrīd šajā procesā iesaistīti divi cilvēki. Nešaubos, ka arī Latvijas sportisti piedalīsies testa sacensībās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!