Foto: LETA
Latvijas kamaniņu sporta izlasei nākamajā sezonā vajadzētu noturēt pagājušajā sezonā sasniegto līmeni, jo sportisti aizvadījuši labu sagatavošanās posmu, pirmdien preses konferencē informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas vadība.

Latvijas kamaniņu sporta izlase jau aizvadījusi pirmo treniņu nedēļu uz ledus Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē. Novembrī pieaugušo izlase kopā ar junioru komandu aizvadīs trīs nedēļu treniņnometnes četrās ledus trasēs Vācijā un Austrijā - Kēnigzē, Oberhofā, Altenbergā, Īglsā. Pirmajā Pasaules kausa posmā, kas 26.- 27.novembrī notiks Vācijas trasē Vinterbergā, uz startu dosies visi pieaugušo izlases dalībnieki, kuriem pievienosies vēl junioru vecumā esošais Kristers Aparjods. Pēc tam Elīza Cauce, Riks Kristens Rozītis, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš dosies uz trīs Pasaules kausa posmiem ASV un Kanādā. Vēl diviem sportistiem – vienai sievietei un vienam vīrietim dalība šajos Pasaules kausa posmos būs jāizcīna. Jau šonedēļ, 27.oktobrī Siguldā būs pirmais kontroltreniņš, kuram sekos vēl pa vienai pārbaudei katrā no trasēm treniņnometnēs Vācijā un Austrijā.

Latvijas izlases vecākais treneris Kaspars Dumpis uzsver, ka sezonā būs trīs svarīgi starti – Eiropas un Pasaules čempionāts, kā arī Pasaules kausa posms Siguldā: "Pagājušajā sezonā mēs izcīnījām divas medaļas Eiropas čempionātā un vienu Pasaules čempionātā, šajā sezonā nedrīkstam izcīnīt mazāk," apņēmības pilns bija treneris.

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga atzīst, ka ar nepacietību gaida izlašu pirmos startus, jo vasaras treniņnometnēs ir ieguldīts pamatīgs darbs. "Pirmsolimpiskā sezona būs gara un grūta, taču mēs saņemam nozīmīgu valsts palīdzību un esam pateicīgi - Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK), Latvijas Sporta federāciju padomei (LSFP) un Latvijas Olimpiskajai vienībai (LOV) par ilggadīgu un stabilu atbalstu. Liela pateicība un gandarījums, ka turpinās sadarbība ar Latvijas kamaniņu sporta atbalstītājiem "Inchcape BM Auto" un "Lattelecom". Prieks, ka beidzot Latvijas junioru un jauniešu izlasei ir pirmais atbalstītājs, tas ir finanšu tehnoloģiju uzņēmums SIA "WestStein.," atklāja Strenga.

Pateicoties "WestStein" atbalstam, junioru un jauniešu braucējiem radusies iespēja kopā ar pieaugušo komandu novembrī aizvadīt treniņnometnes Vācijas un Austrijas trasēs. Jaunais atbalstītājs palīdzēs izlasei sagatavoties sekmīgam startam FIL Pasaules čempionātam junioriem tepat Siguldā, kas notiks jau 2017. gada februāra sākumā. "Gan sportā, gan biznesā vissvarīgākais ir atbalsts tieši sākumā, kad ir šaubas un ierobežotas iespējas. Mūsuprāt, ir svarīgi, lai kāds notic tieši karjeras ceļa sākumā. "WestStein" sniegto atbalstu Latvijas kamaniņu sporta junioru un jauniešu izlasei varētu dēvēt par uzticības depozītu. "WestStein" izvēlas atbalstīt Latvijas kamaniņu sporta junioru un jauniešu izlasi, jo zina, cik būtisks ir katrs ieguldījums un uzticība tālejošu mērķu sasniegšanā," sacīja finanšu tehnoloģiju uzņēmuma "WestStein" valdes locekle Signe Kalniņa.

Divus pirmos Pasaules kausa posmus junioriem jaunie sportisti izlaidīs, jo tie notiks tālajā Kanādā, tāpēc decembrī turpinās trenēties Siguldā. Izlases galvenais treneris Aivars Kalniņš ir optimistisks.

"Esam labi pastrādājuši vasarā un pašreiz cītīgi piebraucam kamanas Siguldā. Tas ir svarīgi, jo februārī Pasaules čempionāts junioriem notiks Siguldā un Kristers Aparjods ir viens no medaļu pretendentiem. Ceru, ka veiksmīgi startēsim arī komandu stafetē," izteicās Kalniņš

Kā ierasts arī 2016./2017.gada sezonā Latvijas Kamaniņu sporta federācija kopā ar sadarbības partneriem Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē rīkos divas starptautiskas sacensības – 14.- 15.janvārī Pasaules kausa posmu un 4.-5.februārī pasaules čempionātu junioriem.

Latvijas kamaniņu sportistu sniegumus trasē atkal varēs vērot "Lattelecom" televīzijā, kanālā "Best4Sport TV", kas skatāms visās "Lattelecom" televīzijas platformās.

Latvijas kamaniņu sporta izlases sastāvs: Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Riks Kristens Rozītis, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkevičs.

2016./2017.gada sezonas sacensību kalendārs pieaugušajiem:

  • 26.-27.11. – Viessmann Pasaules kausa 1.posms Vinterberga (Vācija)
  • 2.-3.12. – Viessmann Pasaules kausa 2.posms Leikplesida (ASV)
  • 9.-10.12. – Viessmann Pasaules kausa 3.posms Vistlera (Kanāda)
  • 16.-17.12. – Viessmann Pasaules kausa 4.posms Parksitija (ASV)
  • 5.-6.01. – FIL Eiropas čempionāts/Viessmann Pasaules kausa 5.posms Kēnigze (Vācija)

• 14.-15.01. – Viessman Pasaules kausa 5.posms Sigulda (Latvija)

  • 27.-29.01. – FIL Pasaules čempionāts Insbruka (Austrija)
  • 4.-5.02. – Viessmann Pasaules kausa 6.posms Oberhofa (Vācija)
  • 18.-19.02. – Viessmann Pasaules kausa 7.posms Phjončhana (Koreja)
  • 25.-26.02. – Viessmann Pasaules kausa 8.posms Altenberga (Vācija)

2016./2017.gada sezonas sacensību kalendārs junioriem:

  • 1.-2.12. – Pasaules kausa 1.posms junioriem Kalgari (Kanāda)
  • 3.-4.12. – Pasaules kausa 2.posms junioriem Kalgari (Kanāda)
  • 14.-15.01. – Pasaules kausa 3.posms junioriem Insbruka (Austrija)
  • 21.-22.01. – FIL EČ junioriem/Pasaules kausa 4.posms junioriem Oberhofa (Vācija)

• 4.-5.02. – FIL Pasaules čempionāts junioriem Sigulda (Latvija)

  • 11.-12.02. – Pasaules kausa 5.posms junioriem Altenberga (Vācija)
  • 18.-19.02. – Pasaules kausa 6.posms junioriem Vinterberga (Vācija)
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!