Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pasaules kausa izcīņas sezona kamaniņu sportā vīriešu konkurencē svētdien sarežģītajā Paramonovo trasē Krievijā noslēdzās ar Vācijas sportista Andija Langenhana uzvaru sezonas pēdējā, devītajā posmā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts.

Tikmēr Latvijas sportists Kristaps Mauriņš otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un kopvērtējumā palika pēdējā, 22.vietā, bet Eiropas čempionāta ieskaitē viņš tika klasificēts 21.pozīcijā.

Langenhans uzrādīja labākos rezultātus abos braucienos, bet finišā viņš tikai par nieka 0,085 sekundēm apsteidza pieredzējušo itāli Armīnu Cīgeleru, kurš turklāt pēc pirmā brauciena atradās tikai trešajā pozīcijā. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa šīs sezonas Pasaules kausa ieguvējs un pasaules čempions Fēlikss Lohs, kurš uzvarētājam zaudēja 0,166 sekundes.

Savukārt Mauriņš pēc pirmā brauciena atradās 21.pozīcijā, bet kritiena rezultātā divu braucienu summā no Langenhana viņš atpalika par iespaidīgām 53,722 sekundēm.

Lohs uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā bija garantējis jau pirms šī posma, bet deviņu posmu summā viņš tika pie 815 punktiem. Otro vietu ar 617 punktiem sezonas noslēgumā izcīnīja Langenhans, bet trešais ar 612 punktiem palika vācietis Davids Mellers, kurš šoreiz ierindojās piektajā pozīcijā.

No Latvijas sportistiem sezonas noslēguma kopvērtējumā 18.vietu ar 214 punktiem izcīnīja sešos posmos startējušais Inārs Kivlenieks, Mauriņš ar 89 punktiem palika 29.pozīcijā, bet Mārtiņš Rubenis, piedaloties trijos posmos, tika pie 84 punktiem, kas deva 31.pozīciju.

Vēlāk Latvijas kamaniņu braucēji palika pēdējie komandu sacensībās.

Gan Elīza Tīruma, gan Kristaps Mauriņš, gan arī Andris un Juris Šici savos braucienos pieļāva kļūdas un finišā uzvaru izcīnījušajiem mājiniekiem krieviem zaudēja 3,608 sekundes.

Kā ziņots, līdz šim sākot no 2006.gada, Eiropas čempionātā Latvijai vienmēr bija bijušas medaļas komandu sacensībās - 2006., 2008. un 2010.gadā Siguldā.

Cīņa par uzvaru aizritēja sīvā cīņā - otro vietu izcīnīja Vācijas komanda, kas uzvarētājiem zaudēja 0,233 sekundes, bet vēl par 0,010 sekundēm lēnāka bija trešajā vietā palikusī Itālija.

Sacensībās kopā piedalījās septiņas komandas, tomēr ASV kamaniņu braucēji startēja ārpus konkurences.

Pasaules kauss komandu sacensībās bija noslēdzies jau pirms šī posma - uzvaru ar 540 punktiem izcīnīja Vācija, otrajā vietā ar 392 punktiem bija Kanāda, bet trešā ar 385 punktiem palika Krievija.

Savukārt Latvija sešu posmu summā ar 305 punktiem ieņēma septīto pozīciju.

Kā ziņots, sestdien notikušajās sieviešu sacensībās vienīgā Latvijas pārstāve Elīza Tīruma ieņēma 17.vietu, bet Eiropas čempionātā viņa ieņēma 14.pozīciju. Savukārt divnieku ekipāžu konkurencē septīto vietu izcīnīja Andris un Juris Šici, Andrejs Bērze/Uldis Logins ieņēma 18.vietu, bet uzreiz aiz viņiem ierindojās Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Šajā posmā Latvijas komandas rindās nestartē Inārs Kivlenieks, Mārtiņs Rubenis un Maija Tīruma.

Kivlenieks sacensības izlaiž slimības dēļ, Maija Tīruma nestartē savainojuma dēļ, bet Rubenis šoreiz sacensībās ir trenera statusā.

Eiropas čempionātā nepiedalījās arī viens no Krievijas izlases līderiem Viktors Kneibs, kurš treniņos pirms sacensībām guva smagu galvas traumu. Trešdien notikušajos treniņbraucienos Kneibs iedzīvojās nopietnā smadzeņu satricinājumā, tāpēc sezona viņam ir priekšlaicīgi beigusies.

Trešdien sportisti treniņus veica, braucienus sākot no vīriešu starta. Kneibs piektajā virāžā nespēja novaldīt kamanas, spēcīgi ar galvu atsitoties pret ledu. Sitiens ir bijis ārkārtīgi spēcīgs, par ko liecina fakts, ka viņa ķivere tā rezultātā ieplaisājusi. Trieciena rezultātā Kneibs guva smagu smadzeņu satricinājumu un traumēja ceļgalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!