Foto: AP/Scanpix/LETA
Slavenais vācu kamaniņu braucējs Tonijs Egerts, kurš ir trīskārtējs pasaules čempions, kritienā Oberhofas trasē Vācijā lauzis kāju.

Viņš treniņa laikā kopā ar savu partneri Sašu Benekenu kamaniņu divniekos avarēja specifiskajā "Kreisel" līkumā, kāds ir tikai sešās bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta trasēs visā pasaulē.

Pašlaik pieejamā informācija liecina, ka Egers ir salauzis kāju, bet viņa pārinieks nopietnas traumas nav guvis. Egers ir nogādāts slimnīcā, kur viņam jau veikta operācija. Līdz ar to duetam būs jāizlaiž jaunās sezonas pirmais Pasaules kausa posms, kas paredzēts 24. novembrī Insbrukā.

Egers 2012. gadā kļuva par pasaules čempionu jaukto komandu stafetē, 2017. gadā ieguva zelta godalgas gan stafetē, gan arī kamaniņu sacensībās divniekiem. Kopumā viņš vēl trīs reizes ir bijis pasaules vicečempions divniekiem.

Vācu kamaniņu braucējs ir arī četrkārtējs Eiropas čempions divniekos un komandu stafetē, bet šī gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu divniekos.

Tāpat viņš kopā ar Benekenu ir pēdējo divu gadu kopvērtējuma uzvarētājs Pasaules kausa izcīņā divniekiem. Abi vācu sportisti arī šogad tiek uzskatīti par favorītiem, tomēr neziņa par to, kad atgriezīsies Egers, viņu izredzes cīnīties par uzvaru var pasliktināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!