Foto: AFP/Scanpix
Pasaules kausa (PK) izcīņas piektajā posmā, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Vācijā, Oberhofas trasē, vīriešu sacensībās startēs visi četri Latvijas kamaniņu izlases sportisti, kā arī Elīza Tīruma un divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kļuva zināms pēc piektdien notikušajām Sprinta kausa sacensībām.

25 vīru konkurencē Latviju pārstāvēja visi četri mūsu izlases braucēji - Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš.

Vislabāk no mūsu puišiem savu braucienu veica Artūrs Dārznieks, kurš finišēja pēc 46,337 sekundēm un izcīnīja 8.vietu. Otrs ātrākais bija Kristaps Mauriņš - 46,396 sekundes un 9.vieta. Viņiem sekoja Inārs Kivlenieks - 46,621 sekundes (15.vieta) un Riks Kristens Rozītis - 46,740 sekundes. (18.vieta). Līdz ar to "Viessmann" Pasaules kausa izcīņas 5.posma pamatsacensībām ir kvalificējušies visi četri mūsu izlases sportisti.

"Šis pagaidām bija nedēļas labākais brauciens. Nedaudz nokavēju vārtiņu atvēršanos un kļūdījos septītajā virāžā, bet viss ir ok," savu braucienu vērtē Artūrs Dārznieks.

Dāmu konkurencē, kurā startēja 18 sportistes, Latviju pārstāvēja tikai Elīza Tīruma, jo Ulla Zirne šīs nedēļas nogalē startē 30.FIL Pasaules junioru čempionātā Norvēģijā.

Elīza savu braucienu veica 44,955 sekundēs un izcīnīja 6.vietu. Sprinta uzvarētājai, vācietei Eilīnai Frišai Elīza piekāpās par 0,396 sekundēm.

"Brauciens bija labs," saka Latvijas sportiste. "Bija par lēnu reakcija, kad vārtiņi atvērās, bet man pamatsacensības ir svētdien. Tehnikai nedomāju ne ko mainīt."

Divvietīgo ekipāžu konkurencē, kur spēkiem mērojās 12 ekipāžas, par vietu dalībai Pasaules kausa (PK) pamatsacensībās no Latvijas izlases cīnījās Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Kā zināms, brāļi Šici PK kopvērtējumā ir spēcīgāko ekipāžu grupā un kārtējam PK posmam kvalificējās automātiski.

Kalniņš/Gudramovičs savu braucienu veica 44,496 sekundēs, sacensībās izcīnot 2. vietu un iegūstot tiesības startēt PK 5.posma pamatsacensībās. Sacensību uzvarētājiem Robinam Geuekem/Dāvinam Gammam mūsu ekipāža zaudēja +0,033 sekundes.

"Ar šodienas braucienu vairāk vai mazāk esam apmierināti," stāsta Pēteris Kalniņš. "Mēģinām visādas smēres, lai saprastu, kuras būtu piemērotākās ne tikai šai trasei, bet arī Siguldai, kad februārī tur notiks pasaules čempionāts. Runājot par konkurentiem, vislielākās galvassāpes sagādā vācieši un Krievijas sportisti, bet ārpus trases visi esam draudzīgi."

Kā zināms, Sprinta kausā līdzīgi kā Nāciju kausā startē sportisti, kas nav automātiski kvalificējušies PK pamatsacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!