Foto: Publicitātes attēli

2. Pasaules kausa izcīņas posmā junioriem un jauniešiem, kas norisināsies Siguldā 27. un 28. novembrī, piedalīsies ievērojams sportistu skaits un gaidāmas principiālas sacensības, jo Siguldas posms ir arī kvalifikācijas sacensības Jaunatnes Olimpiādei, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienests.

Siguldas posmā piedalīsies 184 dalībnieki ar 160 kamanām no 23 valstīm un tik lielu dalībnieku skaitu Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga skaidroja ar to, ka Siguldas posms būs arī kvalifikācijas sacensības Jaunatnes Olimpiādei, kas notiks nākamā gada sākumā Norvēģijā, Lillehammerē.

"Katru reizi, kad iesākas jauna sezona, mums tie ir svētki. Tāpat jūtamies arī šoreiz. Siguldas posms būs kā atskaites punkts vasarā ieguldītajam darbam, kā arī ģenerālmēģinājums nākamgad paredzētajām sacensībām – Pasaules čempionātam kamaniņu sportā junioriem un jauniešiem," norāda LKSF prezidents.

Latvijas junioru izlases vecākais treneris Aivars Kalniņš runājot par izlases gatavību sacensībām, pastāstīja, ka mājinieku komanda startēs ar spēcīgu sastāvu un lielāko iespējamo komandu. Sacensībās junioru konkurencē piedalīsies pieci atlēti - Kristers Aparjods, Ralfs, Gunārs Bergs, Roberts Millers. Kendija Aparjode, Zelma Bite un Kate Keita Fārenhorsta startēs pie juniorēm, bet jauniešiem "A" vecuma grupā pieteikti Roberts Plūme, Edgars Karnītis, Lūkass Krasts, Toms Leimanis, Rinalds Dailide. Jaunietēm šajā pašā vecuma grupā starts Sigita Bērziņa, Elīna Vītola, Anda Upīte, Elīna Žurzdiņa, Arina Cicjura. Divvietīgo ekipāžu konkurencē sacensībām pieteiktas četras ekipāžas - trīs junioru konkurencē un viena jauniešu.

"Izdarīts liels darbs, rezultāti arī ir atbilstoši. Ir labas izredzes izcīnīt godalgotās vietas," saka izlases treneris. "Par spīti labiem startiem, iepriekšējā posmā tikām tikai pie viena sudraba. Mājās plānojam izcelties daudz labāk - visur izcīnīt pa medaļai. Tehnikas ziņā labākie junioru braucēji tikai mazliet atpaliek no pieaugušajiem."

Kā ziņojām, oktobra sākumā gadu pēc karjeras beigām kamaniņu sportā atgriezās divkārtējais olimpisko spēļu medaļnieks Mārtiņš Rubenis un sāka strādāt par Latvijas junioru izlases mehāniķi. "Atceroties sevi šo sportistu vecumā, mums bija vairāk tāda amatieru klase, kas vienkārši brauca, nezinot, vai to vēlāk darīs arī profesionālā līmenī," stāsta Rubenis. "Taču šogad jūtu, ka ir milzīgs lēciens tieši jauniešu un junioru komandu vidū. Iespējams, tas ir jauniešu Olimpiādes dēļ. Tiek būvēta jauna tehnika, visas komandas nopietni gatavojas. Sigulda ir tehniski braucama trase. Katrā mēģinājumā atrodam nianses, kuras varētu pieslīpēt. Ir cerības ticēt, ka tas nesīs rezultātus."

Junioru Pasaules kauss Siguldā sāksies piektdien, 27. novembrī, ar startiem jauniešiem, jaunietēm "A" vecuma grupā un divvietīgām ekipāžām junioru konkurencē, bet sestdien, 28. novembrī, turpināsies ar individuālajiem startiem junioriem.

Skatītājiem ieeja uz sacensībām ir par brīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!