Foto: LETA

Latvijas kamaniņu sportists Mārtiņš Rubenis svētdien Vācijas pilsētā Kēnigzē notiekošajā piektajā Pasaules kausa posmā bija ātrākais no Latvijas sportistiem, izcīnot 18.vietu. Inārs Kivlenieks ierindojās uzreiz aiz Rubeņa – 19.vietā starp 32 dalībniekiem, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Par uzvarētāju kļuva Vācijas pieredzējušais sportists Davids Millers, bet par pārsteigumu parūpējās vecākais sacensību dalībnieks – Alberts Demčenko no Krievijas, kurš izcīnīja sudraba medaļu, un Itālijas sportists Dominiks Fišnallers, kurš palika trešais. Ne Demčenko, ne Fišnallers pēc pirmā brauciena labāko trijniekā nebija.

Svētdienas sacensību pirmajā braucienā Rubenis ar otru sliktāko starta laiku starp 32 dalībniekiem uzrādīja 20.labāko rezultātu finišā (+0,690), savukārt Kivlenieks, kuram sestais labākais starts, bija uzreiz aiz Rubeņa, atpaliekot vien piecas sekundes tūkstošdaļas. Ātrākie pirmajā piegājienā bija Vācijas sportisti Davids Millers, Julians fon Šleinics un Andi Langenhans.

Otrajā piegājienā Latvijas sportistiem izdevās nedaudz pozīcijas uzlabot – Rubenis braucienā uzrādīja 16.labāko rezultātu, kas summā deva 18.vietu (+1,309), savukārt Kivleniekam otrajā braucienā 21.labākais laiks, un viņš šajā PK posmā 000 vietā (+1,429).

Kā ziņots, sestdien Kēnigzē veiksmīgas sacensības aizvadīja brāļu Andra un Jura Šicu ekipāža, kuri izcīnīja ceturto vietu. Oskars Gudramovičs ar Pēteri Kalniņu ieņēma 13.ietu, tādu pašu vietu dāmu konkurencē ieņēma Elīza Tīruma, bet viņas vecākā māsa Maija bija divas pozīcijas zemāk.

Švētdien Kēnigzē vēl paredzēta komandu stafete, bet nākamās sacensības jau pēc nedēļas Oberhofā, kur vienlaikus ar PK posmu notiks arī Eiropas čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!