Foto: F64
Nākamajā reizē Siguldas trasē pasaules čempionāts kamaniņu sportā varētu risināties kā Latvijas sportistu Andra un Jura Šicu atvadu sacensības, pastāstīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā otro reizi vēsturē tika aizvadītas pasaules meistarsacīkstes. Pašas sacensības tika noorganizētas ļoti veiksmīgi, bet Latvijas sportisti palika bez augstiem rezultātiem, vissekmīgāk nobraucot trīskārtējiem olimpiskajiem medaļniekiem Šiciem, kuri divnieku konkurencē guva sesto vietu.

"Čempionāta rīkošanas tiesības ieguvām pirms sešiem gadiem, bet aktīvi gatavojāmies pēdējā gadā. Šoreiz saņēmām lielu finansiālo atbalstu arī no valsts, tāpēc varējām radīt šādus svētkus," pēc sacensību noslēguma pauda Strenga. "Daudzi prasīja, kāpēc nepārdodam biļetes, bet vēlējāmies radīt svētkus visai ģimenei, un var teikt, ka tas bija arī valsts atbalsts šiem cilvēkiem."

Gan daudzi sportisti, gan oficiālās personas atzinušas, ka šis bijis labākais pasaules čempionāts, ko viņi apmeklējuši.

"Ja šādu finansiālo atbalstu saņemsim arī turpmāk, varam vēl organizēt sacensības. Domāju, ka ieņēmumi pilsētā bija lieli, jo sportisti šeit dzīvoja divas nedēļas," izteicās Strenga. "Tūristu varbūt nebija ļoti daudz, bet bija - norvēģi, amerikāņi, austrieši, vāciešu fanu grupas. Tie nebija tūkstoši, bet 200-300 cilvēki noteikti."

Strenga ir drošs, ka, ja Latvija pašlaik izvirzītu savu kandidatūru uz pasaules čempionāta rīkošanu nākotnē, tā saņemtu lielu atbalstu.

"Runājam ar brāļiem Šiciem, cik ilgi viņi brauks, un šobrīd klusībā plānojam, ka ar nākamo pasaules čempionātu Siguldā viņi varētu pielikt punktu savai karjerai. Tas būtu skaisti," pauda federācijas prezidents.

"Šoreiz sportiskajā ziņā mums pietrūka vismaz vienas medaļas - tad viss būtu izdevies ideāli. Ar kanādiešiem smējāmies, ka devām viņiem iespēju iegūt bronzas medaļu stafetē, ko atņēmām Sočos," nelielu nožēlu par ne pārāk augstajiem mājinieku rezultātiem izteica Strenga, paužot cerību, ka turpināsies Siguldas trases rekonstrukcija. "Kaut daudz jau paveikts, šoreiz, piemēram, skatītājiem pietrūka civilizētas tualetes, tāpat atsevišķās trases vietās noderētu tribīnes."

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāts Siguldas trasē risinājās 2003.gadā, turklāt tā divas reizes uzņēmusi arī Eiropas čempionātu. 2003.gada sacensībās sudrabu izcīnīja Mārtiņš Rubenis, kā arī jauktā stafetes komanda, kurā ar Rubeni brauca arī Anna Orlova un Zigmārs Berkolds/Sandris Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!