Foto: F64
Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā posmā sestdien Siguldā visi trīs Latvijas kamaniņu sporta divnieki divu braucienu summā ierindojās labāko desmitniekā.

Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ieņēma piekto vietu, kas viņiem ir labākais sasniegums karjerā, Andris un Juris Šici bija sestie, bet Andrejs Bērze/Uldis Logins palika desmitie.

Pirmajā braucienā Siguldā ātrākie bija Pasaules kausa kopvērtējuma līderi austrieši Andreāss un Volfgangs Lingeri, kuri par 0,134 sekundēm apsteidza itāliešus Kristianu Oberštolcu/Patriku Grūberu un par 0,194 sekundēm vāciešus Tobiasu Vendlu/Tobiasu Artlu.


Labākā no Latvijas ekipāžām pirmajā braucienā bija Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri bija piektie un līderiem pirmajā braucienā zaudēja 0,256 sekundes. Uzreiz aiz Gudramoviča/Kalniņa ierindojās Andris un Juris Šici, kurus no piektās vietas šķir tikai 0,005 sekundes. Trešais Latvijas divnieks pirmajā braucienā bija devītie, līderiem zaudējot 0,463 sekundes.

Otrajā braucienā līderpozīcijas nosargāja Andreāss un Volfgangs Lingeri, kuri atkal sasniedza labāko laiku. Divu braucienu summā viņi par 0,239 sekundēm apsteidza Kristianu Oberštolcu/Patriku Grūberu un par 0,369 sekundēm vāciešus Tobiasu Vendlu/Tobiasu Artlu.

Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš labi veica arī otro braucienu, apsteidzot Latvijas komandas pirmo numuru brāļus Šicus un sasniedza savu labāko rezultātu karjerā. Divu braucienu summā Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš līderiem zaudēja 0,603 sekundes. Šici posma uzvarētājiem zaudēja 0,675 sekundes, bet Andrejs Bērze/Uldis Logins otrajā braucienā norktia pa vienu vietu zemāk un suymmā austriešiem Lingeriem zaudēja 1,023 sekundes.

2011./2012.gada Pasaules kausa izcīņas sezonas kamaniņu braucējiem noslēgsies februāra pēdējā nedēļā ar sacensībām Krievijā, Paramonovas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!