Foto: LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne piektdien Krievijā Soču olimpiskajā trasē Nāciju kausa sacensībās izcīnīja piekto vietu, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Sočos norisinās Pasaules kausa izcīņas septītais posms kamaniņu sportā, bet Nāciju kausā, kas vienlaikus ir atlase pamatsacensībām, no Latvijas sportistiem startēja tikai Ulla Zirne. Pārējie latviešu atlēti un divvietīgās ekipāžas dalību pamantsacensībām nodrošinājuši ar to, ka startē spēcīgāko sportistu grupā.

Divpadsmit dalībnieču konkurencē Zirne braucienu veica 51,041 sekundē, kas deva piekto vietu un ļāva kvalificēties posma pamatsacensībām. Uzvarētājai Jekaterinai Baturinai no Krievijas Zirne piekāpās par 0,452 sekundēm.

Līdz ar to Latvijas izlase šajā Soču posma pamatsacensībās startēs šādā sastāvā: Elīza Cauce, Ulla Zirne, Riks Kristens Rozītis, Inārs Kivlenieks, kā arī divvietīgās ekipāžas Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Sestdien sacensības sāksies jau plkst. 9:00 pēc Latvijas laika, kad cīņu par PK 7.posma uzvarētāju titulu sāks divvietīgās ekipāžas. Savukārt 13:20 cīņu uzsāks dāmas, starp kurām būs arī Elīza Cauce un Ulla Zirne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!