Foto: F64

Ar Nāciju kausa sacensībām Leikplesidas trasē ASV sācies piektais Pasaules kausa izcīņas posms, un labāko trijniekā iekļuva Latvijas sportisti Ulla Zirne un Inārs Kivlenieks. Pamatsacensībās nedēļas nogalē startēs 11 Latvijas sportisti, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Dāmu konkurencē Ulla Zirne aizvadīja lielisku braucienu, trases vidusdaļā esot pārliecinoši vadībā, bet finišā iebrauca otrajā vietā. Viņa tikai par 0,068 sekundēm piekāpās itālietei Andrea Veterei. Zirne uzrādīja arī lielāko ātrumu trasē.

Elīza Caucei arī cīnījās par vietu labāko trijniekā, taču sacensību noslēgumā viņai 4. vieta un piecas sekundes tūkstošdaļas aiz goda pjedestāla. Neveiksmīgs brauciens Kendijai Aparjodei, kura pieļāva lielu kļūdu trases beigu daļā un ierindojās 27. vietā. Pamatsacensībām kvalificējās Zirne un Cauce.

Vīru konkurencē labākais brauciens no latviešiem izdevās Ināram Kivleniekam, kurš sasniedza otru lielāko ātrumu trasē un finišēja 3. vietā, 0.291 sekundes aiz uzvarētāja krieva Semena Pavļičenko. 11. vieta Artūram Dārzniekam, kurš arī aizvadīja stabilu braucienu un trases vidusdaļā vēl cīnījās par labāko sešinieku. 19. un 25. vieta attiecīgi Kristapam Mauriņam un Rikam Kristenam Rozītim, kuriem šis Pasaules kausa posms, kā arī 2. sprinta Pasaules kausa posms ies secen.

Divnieku sacensībās Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs ierindojās 6. vietā, 0,517 sekundes aiz uzvarētājiem itāļiem Kristiana Oberštolca/Patrika Grubera, kas jaunajiem sportistiem nodrošina arī vietu pamatsacensībās.

Starta vietu šajā Pasaules kausa posmā jau ir nodrošinājuši Kristers Aparjods, Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!