Foto: AP/Scanpix

Altenbergas trasē piektdien ar Nācija kausa izcīņu sākās Pasaules kausa izcīņas astotais posms kamaniņu sportā, kas vienlaikus būs arī 47. FIL Eiropas čempionāts kamaniņu sportā. No latviešiem pamatsacensībām nekvalificējās vienīgi Ulla Zirne, informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Dāmu konkurencē Latvijas braucēja Kendija Aparjode izcīnīja astoto vietu ar rezultātu 53,402 sekundes un kvalificējās pamatsacensībām. Savukārt Zirne finiša līniju šķērsoja pēc 53,999 sekundēm, kas deva 16 vietu un neļāva pārvarēt kvalifikācijas slieksni, tādejādi zaudējot iespēju arī startēt Eiropas čempionātā. Par Nāciju kausa uzvarētāju kļuva Kanādas sportiste Kimberlija Makreja. Latvijas vadošā kamaniņu braucēja Elīza Cauce jau bija garantējusi sev vietu pamatsacensībās.

Vīru konkurencē no Latvijas par vietu pamatsacensībās cīnījās Kristaps Mauriņš un Artūrs Dārznieks. 23 atlētu konkurencē labāko sniegumu no latviešu braucējiem uzrādīja Artūrs Dārznieks, kurš finišēja pēc 54,430 sekundēm un izcīnīja sesto vietu. Savukārt Kristaps Mauriņš finiša līniju šķērsoja pēc 54,733 sekundēm un ieņēma 13. pozīciju. Šāds abu latviešu sniegums, ļāva kvalificēties pamatsacensībām, bet Nāciju kausā par uzvarētāju tika atzīts Krievijas atlēts Romāns Repilovs

Pamatsacensībās vīru konkurencē Latviju pārstāvēs Inārs Kivlenieks un Riks Kristens Rozītis, kuri dalību pamatsacensībās sev nodrošināja ar to, ka startē spēcīgāko atlētu grupā, kā arī Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš.

15 divvietīgo ekipāžu konkurencē, kuras startēja Nāciju kausā, Latviju pārstāvēja Kristens Putins / Kārlis Krišs Matuzels, kuri savu braucienu veica 42,794 sekundēs un ierindojas devītajā vietā. Šāds sniegums bija pietiekošs, lai puiši kvalificētos pamatsacensībām.

Citas divas Latvijas ekipāžas – Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš pamatsacensībām kvalificējās automātiski, jo startē spēcīgāko ekipāžu vidū.

Sestdien sacensības sāksies plkst. 10:00 pēc Latvijas laika, kad cīņu par PK 8.posma uzvarētāju titulu un 47.FIL Eiropas čempiona nosaukumu sāks divvietīgās ekipāžas. Savukārt plkst. 12:40 cīņu uzsāks vīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!