Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Kazahstānā aizturēti abi vīrieši, kas turēti aizdomās par Soču olimpisko spēļu bronzas medaļnieka daiļslidošanā Denisa Tena noslepkavošanu, atsaucoties uz Almati prokuratūru, ziņo vietējie mediji.

Vispirms tika aizturēts Nurali Kijasovs, kurš jau esot atzinies slepkavībā. Vēlāk policija aizturēja arī otru aizdomās turamo, 24 gadus veco Kizilordinskas apgabala iedzīvotāju Armanu Kudaibergenovu, vēsta portāls "tengrinews.kz".

24 gadus vecais Kijasovs ir bezdarbnieks un 2015. gadā ticis sodīts par automašīnas zādzību. Iepriekš sodīts ir arī Kudaibergenovs.

Nopratināšanā abi atzinās nodarītajā, un apgalvoja, ka neesot zinājuši, ka viņu upuris bijis slavens sportists.

"Aizturētie pastāstīja, ka viņiem bija vajadzīga nauda," portāls citē Almati policijas priekšnieku Seriku Kudebajevu. "Radās ideja noraut [mašīnai] spoguļus. Tajā laikā pienācis auto īpašnieks, sākās kautiņš, kura laikā tika izdarīts uzbrukums ar nazi. Viņi apgalvo, ka nezināja, ka uzbrūk Denisam Tenam. (..) Par to, ka viņu upuris ir Deniss tens, abi uzzināja no interneta."

Kā ziņojām, Deniss Tens tika nodurts ceturtdien, 19. jūlijā, kad pieķēra divus vīriešus zogam spoguļus no viņam piederošās automašīnas "Lexus". Zagļi Tenam uzbruka ar nazi, nodarot viņam smagus un dzīvībai bīstamus savainojumus. 25 gadus vecais sportists tika nogādāts slimnīcā, taču bija zaudējis pārāk daudz asiņu, un mediķiem pēc vairāku stundu ilgas cīņas par viņa dzīvību sportistu tomēr glābt neizdevās.

Tena bojāeja izsauca plašu ažiotāžu sporta aprindās: līdzjūtību izteica ne vien viņa kolēģi sportā, bet arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un citas sporta organizācijas. Visi izteica cerību, ka vainīgie tiks atrasti un sodīti.

Kazahstānas vadība šā nozieguma izmeklēšanā iesaistīja "pieredzējušākos Iekšlietu ministrijas un Almati iekšlietu departamenta darbiniekus", bet operatīvās izmeklēšanas grupas vadība tika uzticēta iekšlietu ministra pirmajam vietniekam Žanatam Suleimanovam, vēsta "tengrinews.kz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!