Foto: AFP/Scanpix
Par pasaules čempionu kalnu slēpošanā supergiganta disciplīnā vīriešiem trešdien pārsteidzoši kļuva amerikānis Teds Ligetijs, savukārt Latvijas pārstāvis Roberts Rode ierindojās 64.vietā.

28 gadus vecais ASV sportists distanci veica vienā minūtē un 23,96 sekundēs, izcīnot zelta godalgu. Otrajā pozīcijā ierindojās francūzis Gotjē de Tesjē, kurš Ligetijam zaudēja 0,2 sekundes.

Līdz šim Ligetijs savas 10 gadu ilgās karjeras laikā ne reizi supergiganta disciplīnā augstākās raudzes sacensībās nebija kāpis uz goda pjedestāla. Kopumā savas karjeras laikā amerikāņu sportists izcīnījis uzvaras 2011.gada pasaules čempionātā milzu slaloma disciplīnā, kā arī kļuvis par olimpisko čempionu kombinācijā 2006.gadā Turīnā.

Pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs, norvēģis Aksels Lunds Svindāls izcīnīja bronzas godalgu, vien par divām simtdaļām atpaliekot no otrās pozīcijas īpašnieka de Tesjē.

Jāizceļ, ka šī bija tikai otrā reize pasaules čempionātu vēsturē, kad supergiganta disciplīnā uz goda pjedestāla nekāpa neviens Austrijas vai Šveices pārstāvis.

Rode distanci veica minūtē un 34,35 sekundēs, par 10,5 sekundēm atpaliekot no Ligetija, un iekrāja 129,94 FIS ranga punktus. Latvijas sportists spēja apsteigt divus konkurentus, 13 kalnu slēpotāji nesasniedza finišu, bet trīs tika diskvalificēti.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Šlādmingas pilsētā Austrijā risināsies līdz 17.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!