Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākā daiļslidotāja Angelina Kučvaļska piektdien ar iegūtu 22. vietu Helsinkos notiekošajā pasaules čempionātā nodrošinājusi valstij vienu ceļazīmi uz nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, liecina aprēķini.

Jau ziņots, ka Kučvaļska piektdien, summējot īso un izvēles programmu, kopumā ieguva 155,02 punktus, kas viņai ļāva pasaules čempionātā ierindoties 22. pozīcijā.

Kučvaļska savu slidojumu aizvadīja bez acīmredzamām kļūdām, taču trīskāršā tulupa vietā sanāca izpildīt divkāršo, kas Latvijas daiļslidotājai maksāja trīs punktus.

Lai gan sākotnēji nebija zināma precīza vieta, kāda nepieciešama olimpiskās ceļazīmes iegūšanai, noslēgumā izrādījās, ka ar 22. pozīciju pasaules čempionātā ir pietiekami, lai nodrošinātu Latvijai sieviešu konkurencē nodrošinātu vienu dalībnieces vietu Phjončhanas Olimpiādē. Tiesa, tas gan nenozīmē, ka to automātiski iegūst Kučvaļska, jo viņas vietā var doties arī cita Latvijas daiļslidotāja.

Ja Kučvaļska pasaules čempionātā būtu bijusi kaut par vietu zemāk, Latvija pie ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm nebūtu tikusi, un par to vajadzētu cīnīties septembra beigās gaidāmajās sacensībās Vācijā.

Par pasaules čempioni sieviešu sacensībās piektdien tika kronēta krieviete Jevgēņija Medvedeva, nosargājot savu pērn Bostonā izcīnīto titulu. Medvedeva bija labākā abās programmās un tika pie 233,41 punkta.

Pasaules čempionāts noslēgsies sestdien un beidzamajā dienā izvēles programmu aizvadīs Latvijas lielākā cerība Deniss Vasiļjevs. Ceturtdien notikušajā īsajā programmā viņš izcīnīja 14. vietu un arī soļo pretī olimpiskajai ceļazīmei.

Ja Vasiļjevs iekļūs pasaules čempionāta desmitniekā, viņš Latvijai garantēs divas ceļazīmes vīru konkurencē uz Phjončhanu.

Savukārt piektdien deju pāris Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis ierindojās 29. vietu pasaules čempionāta īsajā programmā un netika pie iespējas izpildīt izvēles slidojumu.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!