Foto: AP/Scanpix
Šveices federālā tiesa ir noraidījusi Krievijas Paralimpiskās komitejas (KPK) apelāciju par Krievijas paralimpiešu diskvalifikāciju no 2016. gada vasaras olimpiskajām spēlēm, ziņo aģentūra TASS.

Pēc Kanādas jurista Ričarda Maklārena ziņojuma par dopinga problēmām Krievijā Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (SPK) lēma par Krievijas atstādināšanu no 2016. gada olimpiskajām spēlēm.

KPK par šo lēmumu iesniedza apelāciju Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS), taču tā tika noraidīta. Pēc tam apelācija tika iesniegta Šveices federālajā tiesā, un no šīs instances lēmuma bija atkarīgs, vai Krievijas paralimpieši varēs piedalīties starptautiskās sacensībās, ieskaitot gaidāmās ziemas paralimpiskās spēles 2018. gadā. Atbilstoši Šveices konstitūcijai šīs valsts federālā tiesa ir augstākā tiesu instance; tā ir tiesīga atcelt arbitrāžas tiesas lēmumus, bet nevar izziņot jaunu lēmumu par lietas būtību.

Pagājušā gada novembrī SPK izstrādāja kritērijus Krievijas biedra statusa atgūšanai, taču janvāra beigās komiteja aizliedza Krievijas paralimpiešiem piedalīties 2018. gada spēļu kvalifikācijas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!