Foto: Publicitātes foto

Latviešu ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien izcīnīja augsto ceturto vietu Nīderlandē notiekošā pasaules čempionāta individuālajās distancēs masu starta sacensībās.

Distances laikā Silovs iekrāja astoņus punktus, turklāt pirmajā starpfinišā viņš bija pirmais, bet otrajā - atradās vicelīdera godā. Tiesa, finišā latvietis uzrādīja vienu no vājākajiem laikiem, taču nopelnītie punkti viņam šajās sacensībās ļāva izcīnīt ceturto vietu.

Par pasaules čempionu tikmēr tika kronēts Nīderlandes sportists Arjens Stretinga.

Tikmēr 500 metru distancē svētdien uzvaru izcīnīja Krievijas sportists Pāvels Kuližņikovs, kļūstot par pirmo krievu ātrslidotāju, kurš spējis triumfēt šīs distances pasaules čempionātā individuālajās sacensībās.

Savukārt 1500 metru distancē sievietēm svētdien uzvaru izcīnīja amerikāniete Britānija Bova, kura pirms tam bija labākā 1000 metros.

Masu startā sievietēm svētdien uzvaru izcīnīja Irēna Šotena no Nīderlandes.

Jau vēstīts, ka pirms tam Silovs piektdien ieņēma 16.vietu 1500 metru slidojumā.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās.

Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai. Soču olimpiskās spēles sportistam gan nebija veiksmīgas, labāko sniegumu demonstrējot 1500 metru distancē, kurā viņš izcīnīja 14.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!