Foto: AFP/Scanpix
Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien izcīnīja tomēr desmito vietu Kanādā notikušajā pasaules čempionātā daudzcīņā, kļuvis zināms pēc rīkotāju precizētās informācijas.

Iepriekš tika vēstīts, ka Silovs ar trīs distanču summā iekrātiem 109,958 punktiem sacensību noslēgumā ierindojies devītajā pozīcijā, tomēr pēc organizatoru jaunākās informācijas latvietis čempionātā ieņēmis desmito vietu. Pēc punktu pārrēķina Latvijas ātrslidotāju apsteidzis polis Zbigņevs Brodka, kurš tika pie 109,552 punktiem.

Kā ziņots, pirms tam sestdien sportistiem bija jāsacenšas 500 metru distancē, ko Silovs veica 36,20 sekundēs, ieņemot desmito vietu. Tas bija par 1,22 sekundēm sliktāks rezultāts nekā uzvarētājam Denijam Morisonam no Kanādas. Pēc tam ātrslidotājus sagaidīja 5000 metru distancē, kur latvietis 24 dalībnieku konkurencē ieņēma 13.pozīciju, no uzvarētāja nīderlandieša Svena Krāmera atpaliekot par 17 sekundēm.

Svētdien Silovs izcīnīja astoto vietu 1500 metru sacensībās, distanci veicot minūtē un 45,71 sekundē. Labāko rezultātu sasniedza krievs Deniss Juškovs, kuram latvietis zaudēja 2,79 sekundes.

Tikmēr pasaules čempionāta noslēgumā 10 000 metru sacensībās, kur piedalījās vien astoņi labākie sportisti, uzvaru izcīnīja Krāmers, kurš arī tika kronēts par pasaules čempionu, bet četru disciplīnu summā viņš ieguva 146,509 punktus.

Pašlaik 28 gadus vecajam Krāmeram tas jau ir septītais zelts pasaules čempionātā daudzcīņā, bet aiz sevis viņš sacensībās Kanādā atstāja 146,934 punktus nopelnījušo Juškovu, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās norvēģis Sverre Lunde Pēdešens

Pērn Silovs pasaules čempionātā daudzcīņā izcīnīja 11.vietu, bet pirms tam viņš divus gadus pēc kārtas spēja gūt septītās pozīcijas. Tikmēr Eiropas čempionātā daudzcīņā viņš šogad tika pie septītās vietas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!