Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs ieņem septīto vietu pēc Čeļabinskā notiekošā Eiropas čempionāta daudzcīņā pirmās dienas.

Vispirms sportistiem sestdien vajadzēja veikt 500 metru slidojumu, kur latvietis ar laiku 36,79 sekundes uzrādīja septīto labāko rezultātu. Pēcāk sportisti sacentās arī 5000 metru distancē, Silovam finišu sasniedzot pēc sešām minūtēm un 31,68 sekundēm. Tas arī šajā disciplīnā deva septīto labāko rezultātu.

Divu disciplīnu summā Silovs iekrājis 75,958 punktus, bet no līdera Nīderlandes ātrslidotāja Koena Vervēja latvietis atpaliek par 4,12 sekundēm.

Svētdien sportistiem iecerēts veikt sacensības arī 1500 un 10 000 metru distancēs.

Šīs sezonas laikā Silova startus būtiski ietekmēja muguras savainojums, kā rezultātā viņš izlaida sezonas sākumu. Šajā vasarā sportists sācis sadarbību ar "Stressless" komandu.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās.

Pēc tam viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai. Soču olimpiskās spēles sportistam gan nebija veiksmīgas, labāko sniegumu demonstrējot 1500 metru distancē, kurā viņš izcīnīja 14.vietu.

Pērn Silovs Eiropas čempionātā daudzcīņā ierindojās 13.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!