Foto: Publicitātes foto

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs jau trešo gadu pēc kārtas pasaules čempionātā daudzcīņā svētdien izcīnīja devīto vietu.

Sestdien notikušajās pirmajās divās disciplīnās – 500 un 5000 metru distancēs – Silovs ieņēma 12. vietu, šādā pozīcijā ierindojoties arī pēc pirmās dienas.

Savukārt svētdien ātrslidotājiem bija jāveic 1500 metru distance, kur Silovs izcīnīja augsto piekto vietu. Tas viņam kopējā ieskaitē ar summā iekrātiem 111,096 punktiem ļāva pakāpties uz devīto pozīciju. Latvietim tomēr neizdevās kvalificēties sacensībām 10 000 metros, kur tika pielaisti astoņi labākie sportisti, atsevišķi ņemot vērā arī izcīnītās vietas uz pusi īsākā distancē.

Tikmēr par sacensību čempionu jau trešo reizi pēc kārtas kļuva titulētais Nīderlandes ātrslidotājs Svens Krāmers, kurš pasaules čempionātā daudzcīņā uzvarējis jau astoņas reizes. Četru disciplīnu summā viņš kopumā ieguva 148,425 punktus, kamēr otrais ar 149,128 punktiem bija viņa tautietis Patriks Rosts. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viens Nīderlandes sportists Jans Blokhēzens.

Savukārt dāmām par pasaules čempioni daudzcīņā tika kronēta slavenā Irēna Vusta no Nīderlandes, kurai šis bija jau sestais čempiones tituls. Otrā bija pērnā gada čempione, čehiete Martina Sāblīkova, kamēr bronzu izcīnīja japāniete Miho Takagi.

Iepriekšējos divos gados Silovs pasaules čempionātā daudzcīņā bija izcīnījis devīto vietu, bet viņa labākais sasniegums ir divreiz iegūta septītā pozīcija. Ģimenes apstākļu dēļ viņš šosezon ir piedalījies tikai vienā Pasaules kausa posmā, turklāt viņš nestartēja februārī notikušajās planētas meistarsacīkstēs individuālajās distancēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!