Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Šā gada Sadraudzības valstu spēļu laikā Austrālijā pazuduši 18 dažādu Āfrikas valstu pārstāvji – pieci ugandieši, astoņi kamerūnieši, divi Sjerraleones sportisti, Tanzānijas galda tenisists, kenijiešu bokseris un Ruandas svarcēlāju treneris.

Ugandas izlasei dodoties mājup no Sadraudzības valstu spēlēm, komanda svadība secinājusi, ka pazuduši vēl trīs sportisti – bokseri Baširs Nasirs un Regarns Simva kopā ar galda tenisistu Halimu Nambozo. Viņi izgājuši no sportistu ciemata un nav atgriezušies. Pirms tam "pazuda" Ugandas izlases svarcēlāji Irēne Kasūbo un Halids Batūsa.

Ruandas svarcelšanas izlases treneris Pols Nsengijumva sacensību laikā aizgājis uz labierīcībām un nav atgriezies pie komandas.

Austrālijā aizmukušie spēļu dalībnieki oficiāli var uzturēties līdz 15. maijam, pēc tam beidzas vīzu termiņš. Austrālijas iekšlietu ministrija brīdinājusi sportistus ievērot vīzu derīguma termiņu.

2014. gada Sadraudzības valstu spēļu laikā Glāzgovā palika divi Ugandas regbija-7 izlases spēlētāji, kurus vēlāk atrada strādājam auto mazgātavā un dzīvojam patvēruma meklētāju hostelī Kārdifā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!