Foto: Publicitātes attēli

Baltijas kausā kalnu slēpošanā, kas norisinās Suomutunturos (Somijā), Supergigantā aizraujošā un ļoti līdzīgā cīņā pirmo vietu izcīnīja Latvijas izlases dalībnieki Kristaps Zvejnieks un Evelīna Gasūna, kuri šajā ātruma disciplīnā Baltijas kausā uzvarēja pirmo reizi, skaidro Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Iepriekšējo trīs gadu uzvarētājs Roberts Rode bija par 0,1 sekundi lēnāks un šoreiz otrajā vietā. Dāmām otrās un trešās vietas ieguvējas Agnese Āboltiņa un Liene Bondare no uzvarētājas atpalika tikai 0,03 un 0,05 sekundes.

Vīriešiem 31 dalībnieka vidū vislielāko interesi piesaistīja Roberta Rodes un Kristapa Zvejnieka duelis. Pēdējos trīs gadus nepārspēts palicis Rode, bet Zvejnieks allaž ir bijis tuvumā (2012.gadā pat 0,22 sekundes priekšā starpfinišā pēc pusdistances – aut.piez.). Zvejnieks startēja kā otrais un, uzrādot laiku 34,50, izvirzījās līderpozīcijās. Rode sacensības uzsāka četrpadsmitais un starpfinišā bija par 0,05 sekundēm ātrāks nekā Zvejnieks, taču stāvākajā daļā bija nedaudz lēnāks par savu konkurentu un šoreiz palika otrajā vietā. Līdz ar to Zvejnieks, kurš daudzas reizes ir bijis nepārspēts abos slalomos un pērn arī Superkombinācijā, varēja svinēt pirmo uzvaru Baltijas kausā Supergigantā. Vēl viens olimpietis Mārtiņš Onskulis atkārtoja 2012.gada panākumu un ieguva trešo vietu (+1,07 sekundes), bet pagājušā gada astoto vietu ar ceturto šogad aizstāja Miks Zvejnieks (+1,33 sekundes). Labākais "Master" jeb veterānu grupā tāpat kā pērn bija Pauls Stēga, kuram 11.vieta kopējā ieskaitē, vēlreiz aiz sevis atstājot Edgaru Kupču, bet trešais tāpat kā 2012.gadā bija Jānis Korde.

Dāmām 20 dalībnieču konkurencē uz uzvaru pretendēja vairākas kalnu slēpotājas, un beigās sanāca pat vēl interesantāka un līdzīgāka cīņa nekā iepriekš gaidīts. Ja pēdējos divus gadus Lgaiene Bondare bija uzvarējusi ar 0,6 sekunžu pārsvaru, bet Lelde Gasūna 2011.gadā pat ar 2,2 sekunžu pārsvaru, tad šoreiz pirmais trijnieks satilpa 0,05 (!) sekundēs. Turklāt Lelde Gasūna, kas palika ceturtā, uzvarētājai zaudēja tikai 0,14 sekundes. Iepriekšējo divu gadu uzvarētājai Lienei Bondarei šoreiz trešā vieta, kas par mata tiesu priekšā palaida otrās vietas ieguvēju Agne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!