Foto: Publicitātes foto

Baltijas kausa un FIS sacensībās slalomā, kas norisinās Somijas ziemeļu ciematā Pihē, 63 dalībnieku konkurencē uzvaru izcīnījis Kristaps Zvejnieks izcīnījis, par 1,85 sekundēm apsteidzot otro vietu ieguvušo Miku Mankinenu no Somijas, informēja Latvijas Slēpošanas savienībā.

Uzvara Zvejniekam nesusi 13 FIS punktus.

Pasaules junioru čempions un sešas reizes Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā iekļuvušais Santeri Paloniemi ierindojās 4. vietā (+3,09 s).

Tikmēr pasaules ranga simtās vietas īpašniece Lelde Gasūna, atrodoties līderpozīcijās pēc pirmā brauciena, otrajā braucienā izstājās, ļaujot pie uzvaras tikt somietei Korīnei Gronholmai. Vienīgā no finišējušajām Latvijas pārstāvēm – Marta Kunce – ierindojās 11. vietā.

Lai arī diviem Latvijas pārstāvjiem – Agnesei Āboltiņai un Mikam Zvejniekam – neizdevās finišēt pirmajā braucienā, tomēr otrā diena slalomā mums sākās labāk nekā svētdiena, jo gan sievietēm un vīriešiem no deviņu valstu pārstāvjiem vadībā bija Latvijas kalnu slēpotāji, turklāt ar vienādu pārsvaru (nedaudz virs pussekundes).

Kristaps Zvejnieks 58 vārtu trasi, uzrādot labākos laikus visos trijos sektoros, veica 45,08 sekundēs un par 0,64 sekundēm apsteidza vakardienas uzvarētāju Miku Mankinenu. Žaks Gedra, kaut arī bija 12. vietā (+1,29 sekundes), no piektās vietas atpalika tikai 0,26 sekundes, bet no trijnieka pussekundi, saglabājot labas cerības uz augstu vietu un labiem FIS punktiem.

Otrajā braucienā Kristaps Zvejnieks tuvāko konkurentu apsteidza vairāk nekā par sekundi un svinēja uzvaru ar 1,85 sekunžu pārsvaru. Daži no sešinieka izkrita otrajā braucienā, tāpēc somam Juho Handolinam izdevās iekļūt trijniekā, par 0,02 sekundēm apsteidzot pazīstamo Paloniemi, kurš šogad janvāra beigās atgriezās sacensību apritē un kā savas otrās sacensības bija izvēlējies Latvijas Slēpošanas savienības rīkoto Baltijas kausu, jo tajā bija piedalījies arī 2014. gadā Suomutunturos. Uzrādot vienādu laiku otrajā braucienā ar Paloniemi, uz 5. vietu pakāpās Žaks Gedra, nopelnot 38 FIS punktus. Sešinieku noslēdz pasaules rangā 356. vietā esošais norvēģis Simens Tajets. Tikmēr ļoti līdzīgā cīņā par trešo vietu Latvijas pārstāvju vidū svētdien par Latvijas čempionu kļuvušais Roberts Briška par 0,2 sekundēm apsteidza Elvi Opmani un ierindojās 24. vietā.

Sievietēm siguldiete Lelde Gasūna, kura bija ātrākā tikai vidējā sektorā, par 0,64 sekundēm apsteidza Marielu Kufosu. Liene Bondare nedaudz pazaudēja laiku trases sākumā, bet lieliski veica vidusdaļu un pakāpās uz 10. vietu (+1,68 sekundes). Otrajā braucienā diemžēl Gasūna un Bondare pievienojās pirmajā braucienā nefinišējušajai Agnesei Āboltiņai, līdz ar to Latvija sieviešu konkurencē pirmo reizi palika ne tikai bez uzvaras vai godalgas, bet arī bez vietas sešiniekā.

Aiz 21 gadu vecās uzvarētājas un pasaules rangā 382. vietā esošās somietes Gronholmas otro un trešo vietu ieguva 17 gadus vecās un pirmo gadu junioru grupā startējošās Estere Jakobsona (Zviedrija) un Bertine Olsena (Norvēģija). Kaut arī neizstājās, tomēr arī iepriekšējās trijās FIS sacensībās Pihē šajā dienās aiz L.Gasūnas otro vietu ieguvusī norvēģiete Mariela Kufosa, kļūdījās otrajā braucienā, bet spēja beigās pakāpties nosargāt vietu sešiniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!