Foto: Sputnik/Scanpix

Bijusī Latvijas olimpiete un 2002. gada olimpiskā čempione daiļslidošanā Jeļena Berežnaja drīzumā kļūs par Krievijas Domes deputāti, ziņo vietējie mediji.

Pēc aiziešanas no profesionālā sporta 2002. gadā Berežnaja pievērsās politikai un kļuva par partijas "Vienotā Krievija" biedri. Domes mandātu viņa iegūs deputāta mandātu nolikušā partijas biedra Jurija Ema vietā pēc reģistrācijas.

Kā zināms, savas daiļslidošanas karjeras sākumā Berežnaja pārstāvēja Latviju, slidojot pārī ar Oļegu Šļahovu. 1994. gada Lillehammeras olimpiskajās spēlēs viņi izcīnīja augsto astoto vietu, tajā pašā gadā ieguva otro vietu "Skate Canada International" un "Trophee de France" turnīros, bet 1995. gada pasaules čempionātā ierindojās septītajā vietā.

Pēc vairākkārtējas Šļahova varmācības un negadījuma treniņos, kad viņai ar partnera slidu tika sagriezta seja, Berežnaja 1996. gadā atgriezās Krievijā un sāka slidot kopā ar Antonu Siharulidzi, ar kuru kopā izcīnīja lielākos panākumus pasaules daiļslidošanā, ieskaitot četrus Krievijas un divus pasaules čempionu titulus un olimpisko zeltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!