Foto: Shutterstock
Latvijas daiļslidotāja Diāna Ņikitina sestdien desmitajā vietā noslēdza dalību Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) Izaicinājuma sērijas sacensībās Slovākijā.

Ņikitina debitēja pieaugušo konkurencē, turklāt pirmo reizi startēja slavenā francūža Stefana Lambjēla vadībā

Sacensību ievadā ceturtdien 16 gadus vecā jelgavniece guva devīto vietu īsajā programmā, tiekot pie 48,37 punktiem.

Tikmēr sestdien izvēles programmā Ņikitina savāca 97,93 punktus, kas bija desmitais labākais rezultāts un uz šo pozīciju viņa atkāpās arī summā. Divās disciplīnās Ņikitina tika pie 146,30 punktiem.

Sacensībās ar 226,72 punktiem ļoti pārliecinoši triumfēja divkārtējā pasaules čempione Jevgēņija Medvedeva no Krievijas, kurai ar 189,98 punktiem sekoja japāniete Rika Hongo, kamēr trešo vietu ar 182,21 punktu ieņēma vēl viena Krievijas sportiste Jeļena Radionova.

Iepriekšējā sezona Ņikitina potītes traumas dēļ startēja ļoti maz, bet pirms šīs sezonas par viņas treneri kļuvis Lambjēls, kurš jau strādā ar Latvijas labāko daiļslidotāju Denisu Vasiļjevu.

Tāpat sestdien sacensības noslēdza arī deju pāri, kur desmito vietu ieņēma Latvijas duets Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis, bet 12.pozīcijā starp 13 duetiem palika Aurēlija Ipolito un Malkolms Džonss.

Jakušina un Ņevskis pēc devītās vietas īsajā programmā izvēles dejā sasniedza desmito rezultātu un arī summā ieņēma šo vietu, savācot 122,70 punktus, bet Ipolito un Džonss abās ieskaitēs bija 12.pozīcijā, tiekot pie 93,14 punktiem.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Vasiļjevs izcīnīja ceturto vietu Izaicinājuma sērijas sacensībās Itālijā. Summā Latvijas daiļslidotājs savāca 228,91 punktu, par desmit punktiem atpaliekot no sava personīgā rekorda.

Vasiļjevs, kurš augustā nosvinēja pilngadību, pavasarī izcīnīja 14.vietu pasaules čempionātā, kas ļāva Latvijai garantēt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, kuru, visticamāk, arī izmantos viņš pats.

Tāpat viena ceļazīme startam Olimpiādē ir arī Latvijas dāmām, kuru nopelnīja Angelina Kučvaļska, tomēr šeit uz to varētu pretendēt arī Ņikitina, jo dalībnieci jānosaka Latvijas Slidošanas asociācijai.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada.

Tikmēr ISU junioru "Grand Prix" posmā, kas norisinājās Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, sestdien 19.vietu guva Latvijas daiļslidotājs Daniels Rosčiks. Viņš īsajā programmā bija 18.pozīcijā, bet izvēles disciplīnā sasniedza 19.rezultātu 24 ieskaiti guvušo sportistu vidū.

Summā Rosickis savāca 120,16 punktus.

Pirms tam piektdien Elizabete Jubkāne ar 112,30 punktiem bija 18.pozīcijā starp 33 sportistēm meiteņu sacensībās.

Junioru "Grand Prix" seriālā šosezon ir septiņi posmi, no kuriem trešais pirms nepilnām divām nedēļām notika Rīgā. Katrs sportists drīkst piedalīties divos no šiem etapiem un pēc tam seši labākie sportisti vai pāri katrā disciplīnā kvalificēsies decembrī gaidāmajam finālposmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!