Foto: Publicitātes foto
Latvijas daiļslidotāja Alīna Fjodorova trešdien izcīnīja piekto vietu Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē.

Fjodorova piekto pozīciju ieņēma jau pirmdien pēc īsās programmas. Trešdienas izvēles programmā Fjodorova sasniedza tikai astoto rezultātu, tomēr summā viņai ar 122,80 punktiem izdevās saglabāt piekto vietu.

Pārliecinošu uzvaru izcīnīja krieviete Poļina Agafonova, kura labāko rezultātu uzrādīja gan īsajā, gan izvēles programmā.

Summā Fjodorova no ceturtajā vietā palikušās francūzietes Leanelas Žileronas-Žorī pēc abām programmām atpalika par 13,47 punktiem, bet sestās vietas īpašnieci Alīnu Miļevsku no Ukrainas apsteidza tikai par 1,62 punktiem.

Kalnu slēpošanas slaloma sacensībās trešdien 44.vietu 58 sportistu konkurencē izcīnīja Ieva Meldere, divu braucienu summā par 18,79 sekundēm atpaliekot no zviedrietes Šarlotas Sefvenberjas. Pozīciju zemāk par Melderi ierindojās Beāte Bērziņa, bet Katrīna Krūmiņa finišu pirmajā braucienā nesasniedza .

Biatlona sacensībās 7,5 kilometru sprintā puišiem 34.vietu izcīnīja Aleksandrs Patrijuks, kurš divās šaušanās pieļāva trīs kļūdas. Finišā Patrijuks uzvaru izcīnījušajam norvēģim Juhannesam Bē zaudēja divas minūtes un 55,7 sekundes.

Savukārt 60.vietu 87 dalībnieku konkurencē ar četrām kļūdām šaušanās ieņēma Nauris Birkentāls.

Tikmēr sešu kilometru sprintā meitenēm labākā no latvietēm bija 64.vietā finišējusī Laura Kupča, kura divās šaušanās kļūdījās trīs reizes, uzvarētājai, vācietei Laurai Dalmeierai zaudējot sešas minūtes un 19,3 sekundes.

Savukārt Gunita Gaile ar četrām kļūdām ieņēma 68.vietu 78 dalībnieču konkurencē.

Kā ziņots, Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde ilgs līdz 18.februārim. Latviju tajā pārstāvēs 44 sportisti, kas startēs sešos sporta veidos no astoņiem sacensību programmā paredzētajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!