Foto: Reuters/Scanpix
Daiļslidotājs Lukass Kaugars, aizvadot pirmās sacensības zem Latvijas karoga, aizvadītajā nedēļā guvis 11.vietu Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) Izaicinājuma sērijas sacensībās Soltleiksitijā.

Kaugars īsajā programmā ar 49,62 punktiem sasniedza 11.rezultātu, bet izvēles programmā tika pie 85,99 punktiem, kas bija 12. labākais rezultāts. Summā viņš 16 dalībnieku vidū savāca 135,61 punktu.

Kaugars līdz šim startēja zem ASV karoga, piedaloties arī junioru "Grand Prix" sacensībās, bet viņa abi vecāki ir latvieši Ingrīda un Ansis. Viņa mērķis šai sezonai ir piedalīties Eiropas un pasaules čempionātos, tomēr vispirms gan sportistam būs jāstartē decembrī paredzētajā Latvijas čempionātā.

Kā vēstīts sportista mājaslapā, 2012.gadā viņš izcīnījis piekto vietu ASV junioru čempionātā, bet pērn ierindojies 15.vietā pieaugušo konkurencē.

Tāpat Kaugars pašlaik mācās Kolorādo Universitātē, un nākotnē viņš vēlas kļūt par ortopēdijas ķirurgu.

Tomēr nākamajā gadā Kaugaram par dalību Eiropas čempionātā gaidāma sīva cīņa, jo par to cīnīsies arī talantīgais Deniss Vasiļjevs, kurš augustā kļuva vien 16 gadus vecs. Šī gada Eiropas meistarsacīkstēs Vasiļjevs vēl nevarēja piedalīties, jo bija pārāk jauns. Pērn pasaules junioru čempionātā viņš izcīnīja astoto vietu, bet šogad jau ierindojās par pozīciju augstāk. Vasiļjevs nesen Rīgā notikušajās junioru "Grand Prix" sacensībās summā savāca 204,60 punktus, kas ir ievērojami labāk par Kaugara rezultātu Soltleiksitijā.

Janvārī gaidāmajā nākamā gada Eiropas čempionātā Latvijai vīriešu konkurencē būs tikai viena vieta, bet dāmu konkurencē varēs sacensties divas sportistes, ko šogad Angelina Kučvaļska nopelnīja par sensacionāli izcīnīto septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!