Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas daiļslidošanas talants Deniss Vasiļjevs ceturtdien Slovākijā savu debiju Eiropas čempionātā noslēdza ar izcīnītu 12. vietu, bet par četrkārtēju Vecā kontinenta čempionu kļuva spāņu sportists Havjērs Fernandess.

Daugavpilietis, kuram ir tikai 16 gadi, divu slidojumu summā nopelnīja 204,24 punktus. Vasiļjevs pēc izvēles programmas veikšanas apsteidza divus konkurentus, jo īsajā programmā trešdien viņš ieņēma 14.vietu.

Izvēles slidojumā tiesneši viņa sniegumu novērtēja ar 135,92 punktiem, kas bija desmitais labākais rezultāts starp 24 dalībniekiem, kuri startēja ceturtdien.

Par Eiropas čempionu ceturto gadu pēc kārtas kļuva Fernandess, kurš pērn ieguva arī pasaules čempiona titulu. Spāņu sportists nopelnīja 302,77 punktus, kas viņam ir jauns rekords, izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru.

Pie sudraba godalgas ar 242,56 punktiem tika Aleksejs Bičenko no Izraēlas, kurš pēc īsās programmas bija tikai ceturtais, bet nieka tiesu viņam zaudēja trešo vietu ieguvušais Maksims Kovtuns no Krievijas, kurš nopelnīja 242,21 punktu. Kovtuns pēc īsās programmas bija otrais.

Kā zināms, Latvijas čempione daiļslidošanā Angelīna Kučvaļska trešdien sasniedza piekto labāko rezultātu Eiropas čempionāta īsajā programmā dāmām.

Pašlaik 17 gadus vecā Kučvaļska savu priekšnesumu veica pārliecinoši un bez acīmredzamām kļūdām, par to nopelnot 58,99 punktus, kas ir jauns Latvijas rekords.

Sacensību līdere ir krieviete Jevgēņija Medvedeva, kura iekrājusi 72,55 punktus. Viņai ar 70,96 punktiem seko pagājušā gada vicečempione Jeļena Radionova, kamēr pirmo trijnieku noslēdza vēl viena krieviete Anna Pogorilaja (63,81 punkts).

Izvēles programmu daiļslidotājas aizvadīs piektdienas vakarā.

Pērn Eiropas čempionātā visu goda pjedestālu dāmu konkurencē aizņēma Krievijas daiļslidotājas, par čempioni kļūstot Jeļizavetai Tuktamiševai.

Pirms gada Kučvaļska Eiropas meistarsacīkstēs negaidīti izcīnīja septīto vietu. Šāds sasniegums Latvijai deva divas ceļazīmes uz šī gada kontinenta čempionātu, tomēr otra valsts vadošā daiļslidotāja Diāna Ņikitina, kura šogad dažreiz sacensībās pat uzrādījusi augstāku rezultātu par Kučvaļsku, ir pārāk jauna, tāpēc šogad sacensībās vēl piedalīties nevar.

Savukārt ceturtdien Latvijas daiļslidotāju duets Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis dejās uz ledus īsajā programmā ieņēma 22.vietu, netiekot pie iespējas izpildīt izvēles programmu. Par īsās dejas izpildīšanu viņi nopelnīja 49,49 punktus, kas ir pāra personiskais rekords, taču ar to bija par maz, lai tiktu labāko 20 duetu skaitā, kuri kvalificējās izvēles dejas izpildīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!